Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

“Άγριος Πελαργός” της Άννελης Ξηρογιάννη

Pelargos
PelargosΟ Θεατρικός Όμιλος Ψυχικού σας προσκαλεί 5, 6, 7 & 8  Απριλίου στις παραστάσεις του βραβευμένου θεατρικού έργου, «ΑΓΡΙΟΣ  ΠΕΛΑΡΓΟΣ».
 
Κεντρικό πρόσωπο η Ουρανία, η μάνα, μια μεσήλικη γυναίκα που περιφέρεται σε μια συνοικιακή πλατεία των Αθηνών αναζητώντας την κόρη της.  Ανάμεσα σε χρησιμοποιημένες σύριγγες και παγιδευμένη σε τρυφερές και άγριες μνήμες,  αντιμάχεται την πραγματικότητα και αναμετράται με τον πόνο της απώλειας…
 
Ερμηνεύει η ηθοποιός Όλγα Κακαράκη.
 
Η Άννελη Ξηρογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και ξεκίνησε να γράφει το 2004. O μονόλογός της  «Άγριος πελαργός» βραβεύθηκε το 2013 από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και ανεβαίνει πρώτη φορά στη σκηνή.
 
Το 2008 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πρωτοεμφάνισε  στο  κοινό  τη  συγγραφέα με  το  έργο «Volume»  σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου. Την  ίδια  χρονιά  η  Θεατρική  Ομάδα Ψυχικού  παρουσίασε το έργο  «Προσοχή! Ο σκύλος δαγκώνει» σε σκηνοθεσία Χρήστου Σούπου. Στα πλαίσια του project “Κείμενα in progress” του θεάτρου ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ  η σκηνοθέτις Πέπη Μοσχοβάκου  παρουσίασε το 2013  τον μονόλογό της «Ρωτάω».  
 
Το 2011 απέσπασε το  Α’ θεατρικό βραβείο Unesco  με το έργο «Απέναντι».  Το 2010  κέρδισε το  Α’ βραβείο με το έργο «Ένας δρόμος γεμάτος φύλλα»  στον θεατρικό διαγωνισμό του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός και  το  2006 με το έργο «BED» απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Θεατρικού Συγγραφέα από το Υπουργείο Πολιτισμού. 
 
Η Πανελλήνια  Ένωση Λογοτεχνών βράβευσε το 2012  με Β’ βραβείο το έργο «Κηλίδα»,  το  2011 με Γ’ βραβείο το έργο «Δέχομαι»,  το 2010 με Γ’ βραβείο το έργο «Dirty Chic» και το 2007 με Β’ βραβείο το έργο «Samotnosc θα πει μοναξιά». Pelargos2
 
 Άλλα θεατρικά έργα της Άννελης Ξηρογιάννη είναι:
  • «Το άχρηστο αξεσουάρ», 
  • «Κοινόχρηστα με τόκο»,  
  • «Παλαμιαίο Τόξο»,  
  • «Χάπι vs Happy», 
  • «Κάπου όμορφα»  και, 
  • «Κρίκοι».

Πού: Πολιτιστικό Κέντρο  «Ν & Γκ. Μπενετάτου», οδός Δρόση και Δροσίνη 2, Ψυχικό

Απαραίτητη η κράτηση θέσης  (6944-655734, ώρα 11.00πμ – 2.00μμ)

Πηγή Ενημέρωσης: κα Άννιλυ Ξηρογιάννη, συγγραφέας του έργου & σκηνοθέτρια της παράστασης.

Τελευταία Νέα