Αθλητικοί Αγώνες

Η σύσταση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Ο.Κ.Α.Π.Α. αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλοθέης – Ψυχικού με την υπ’ αριθμ. 192/2019 απόφαση. Για την συγκρότηση και την λειτουργία υπό νέα διοίκηση του Νομικού Προσώπου, τέθηκαν σε εφαρμογή οι διατάξεις του αρ. 6 του Ν. 4623/2019 και του αρ. 10 του Ν. 4625/2019 όπως αυτές αναφέρονται και στην υπ’ αριθμ. 102/2019 (αρ. Πρωτ. 63900/13.09.2019) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με την ίδια απόφαση ορίστηκε η θητεία των μελών του Δ.Σ. του Ο.Κ.Α.Π.Α. έως την 06η Νοεμβρίου 2021 και σε κάθε περίπτωση. 

Open Τουρνουά Τένις,

Σεπτέμβριος, Φιλοθέη

Το Τουρνουά διοργανώνεται από τον Α.Ο.Α.Φ. υπό την αιγίδα του δήμου, και περιλαμβάνει αγώνες Ανδρών και Γυναικών όλων των ηλικιών και κατηγοριών (Απλό – Διπλό – Μικτό). Ειδικότερα για τα μονά ανδρών οι κατηγορίες έχουν σχεδιαστεί ανά 5 ετία προκειμένου οι συμμετέχοντες να έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την πιο κοντινή ηλικιακά κατηγορία. 

Ο Δικός μου...Μαραθώνιος,

Οκτώβριος, Νέο Ψυχικό

Είναι μια αθλητική εκδήλωση συμβολικού χαρακτήρα από ξεχωριστούς αθλητές του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση “ΕΣΤΙΑ”. Ο Μαραθώνιος συνδιοργανώνεται από τον Ο.Κ.Α.Π.Α. του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και την “ΕΣΤΙΑ”.

 

Αγώνας Δρόμου Κολλέγιο Αθηνών, College Run,

Οκτώβριος, Ψυχικό - Φιλοθέη

Διοργανώνεται από το Κολλέγιο υπό την αιγίδα του δήμου, και η απόσταση των διαδρομών πιστοποιείται από την AIMS (Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Μεγάλων Αποστάσεων) καθώς γίνεται ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Πραγματοποιούνται δύο διαδρομές απόστασης 5 & 10 χλμ.  και διεξάγεται επίσης και αγώνας 1 χλμ. για παιδιά 9 έως 11 ετών. 

Αγώνες Δρόμου Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού,

Οκτώβριος, Ψυχικό

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχιση του θεσμού που διεξάγεται εδώ και 37 χρόνια στην δημοτική κοινότητα Ψυχικού! Περιλαμβάνει Ημιμαραθώνιο 5 & 10 χιλ., καθώς και αγώνες δρόμου για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κυριακίδεια,

Φεβρουάριος, Φιλοθέη

Οι αγώνες «Κυριακίδεια» διοργανώνονται στη μνήμη του περίφημου δρομέα Στέλιου Κυριακίδη, ενός από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του Ελληνικού Κλασσικού Αθλητισμού. Τον αγώνα διοργανώνει στους δρόμους της Φιλοθέης, ο Αθλητικός Όμιλος Φιλοθέης και ο δήμος, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

 

Αγώνες Δρόμου Moraitis Run,

Μάρτιος, Ψυχικό

Οι αγώνες διοργανώνονται στους δρόμους του Ψυχικού από την Σχολή Μωραΐτη, σε συνεργασία με το δήμο μας, και τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Περιλαμβάνουν Ημιμαραθώνιο 5 & 10 χιλ., καθώς και αγώνες δρόμου για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Φιλανθρωπικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας,

Μάρτιος, Νέο Ψυχικό

Σκοπός του ποδοσφαιρικού αγώνα παλαιμάχων που διοργανώνεται από τον Π. Ο. Ψυχικού,υπό την αιγίδα του δήμου, είναι η ενίσχυση ενός οργανισμού (Μ.Κ.Ο.) εθελοντικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητας με τρόφιμα μακράς διαρκείας και διάφορα είδη οικιακής χρήσης.

 

Φιλανθρωπικό Κολυμβητικό Event,

Απρίλιος, Νέο Ψυχικό

Εκδήλωση, υπό την αιγίδα του δήμου, που συνδυάζει τον αθλητισμό με το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα και ρούχα για παιδιά από 7-17 ετών. Το «Κολυμπώ για τους άλλους» περιλαμβάνει 30λεπτη κολύμβηση με αντίστοιχη χρονομέτρηση της απόστασης που θα διανύσει ο κάθε κολυμβητής.

 

Γκαλά Στίβου Γυναικών,

Μάϊος, Φιλοθέη

Τους αγώνες διοργανώνει για 15 χρόνια ο Α.Ο. Φιλοθέης, με τη στήριξη του δήμου, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Πρόκειται για διεθνή συνάντηση κορυφαίων αθλητριών στίβου που πραγματοποιείται στο στάδιο της Φιλοθέης “Στέλιος Κυριακίδης”, και μεταδίδεται ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.

 

Δημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι,

Μάϊος, Νέο Ψυχικό

Οργανωτές των αγώνων είναι το Ν.Π.Δ.Δ. του δήμου Ο.Κ.Α.Π.Α. και ο Αθλητικός Σύλλογος «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού». Όλοι οι μικροί σκακιστές παίζουν 5 παρτίδες με αντιπάλους μαθητές της ίδιας ηλικίας και τάξης. Οι κληρώσεις γίνονται στα πλαίσια του Ελβετικού συστήματος με χρήση του σκακιστικού προγράμματος κληρώσεων ‘’Swiss Manager’’.

 

Αθλητικά Δρώμενα,

Ιούνιος, Νέο Ψυχικό

Ο Αθλητισμός για τον Δήμο μας σημαίνει προσπάθεια, ευγενή άμιλλα αλλά και πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτής της γενικότερης προσπάθειας εντάσσεται και η διοργάνωση της Διαδημοτικής Συνάντησης Γυμναστικής για Όλους, στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, που έχει σαν στόχο, να φέρει πιο κοντά την νεολαία μας με παιδιά από άλλους δήμους.

 

Nova Sport 3X3 Φίλιππος Συρίγος,

Ιούνιος, Νέο Ψυχικό

Μία νέα διοργάνωση που εντάσσεται στην προσπάθεια συνεχούς στήριξης του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Πρόκειται για ένα τουρνουά μπάσκετ 3×3 FIBA endorsed και θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου & Κυριακή 22 Ιουνίου, στα 6 ανοιχτά γήπεδα του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού.