Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Αγώνας μικρών παιδιών στον 33ο Μαραθώνιο

MarathonChildren
MarathonChildrenΤην Κυριακή 8 Νοεμβρίου ο Δήμος μας σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ διοργανώνει αγώνα δρόμου παιδιών επί της Μαραθώνιας διαδρομής.
 
Οι παιδικοί αγώνες διοργανώνονται προς τιμήν του «33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών 2015», εφάπτονται της Μαραθώνιας Διαδρομής και καλύπτουν απόσταση 500 (πεντακοσίων) μέτρων λίγο πριν την διέλευση του πρώτου Μαραθωνοδρόμου από τη Δημοτική Κοινότητα Νέου Ψυχικού.
 
Χιλιάδες παιδιά από διαφορετικούς Δήμους θα αποτελέσουν τον προάγγελο του σπουδαίου γεγονότος και θα  υποδεχθούν τους χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο που θα αγωνιστούν στην αυθεντική διαδρομή 42.195 μέτρων με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό στάδιο.

Οι ξεχωριστοί αυτοί αγώνες που δεν έχουν νικητές και ηττημένους ολοκληρώνονται 15 με 20 λεπτά πριν την άφιξη του προπορευόμενου δρομέα του Μαραθωνίου και ποικίλουν από 400 ως 1.100 παιδιά δημοτικού από Δήμο σε Δήμο. Σε όλα τα παιδιά απονέμονται μετάλλια συμμετοχής.

MarathonLogoΑπώτερος σκοπός μας είναι  η μαζικοποίηση αυτού του μεγάλου διεθνούς αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος που τιμά τον Δήμο, την Αττική και την χώρα ευρύτερα, την μαζική συμμετοχή, όλων όσων έχουν την άσκηση ως τρόπο ζωής, στο πιο μαζικό, λαϊκό αθλητικό γεγονός της χρονιάς, την διοργάνωση αγώνων μικρών παιδιών επί της Μαραθώνιας διαδρομής.

  • Η φετινή συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη, με μέχρι στιγμής συνολικό αριθμό  550 παιδιών.
  • Τα παιδιά θα πρέπει να είναι στην οδό Τζαβέλλα και Μεσογείων στις 9.00 π.μ. στη Γραμματεία του αγώνα.

Υπεύθυνος οργάνωσης: Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαχρόνης, ο οποίος ενημέρωσε όλα τα Δημόσια και  Ιδιωτικά Σχολεία του Δήμου μας, τα οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Πηγή ενημέρωσης: Δελτίο Τύπου Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Γιώργου Παπαχρόνητηλ. 2132014508, g.papachronis@0177.syzefxis.gov.gr.

Τελευταία Νέα