Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ανεμοστρόβιλος πέρασε από τον Δήμο μας

1
1
 
Την περασμένη εβδομάδα στον Δήμο μας πέταξαν τραπέζια και καρέκλες από τις βεράντες, έσπασαν τζάμια αλλά και οκτώ κολώνες της ΔΕΗ, παρασύρθηκαν κεραμίδια και  έπεσαν ή έσπασαν ή …αποκεφαλίστηκαν πολλά δένδρα.
 
Ζήσαμε κι εμείς ένα φαινόμενο που μέχρι σήμερα βλέπαμε από την τηλεόραση να συμβαίνει σε άλλες χώρες. Ένας ανεμοστρόβιλος διέσχισε τον Δήμο μας και έκανε ζημιές.
  • Στο Νέο Ψυχικό οι ζημιές ήταν περιορισμένες,  μόνο 4- 5 περιπτώσεις είχαμε κυρίως από σπάσιμο κλαδιών. 
  • Στο Ψυχικό και Φιλοθέη όμως, από όπου πέρασε, έπεσαν πολλά δένδρα και σπάσανε και πολλά κλαδιά  σε δημοτικούς αλλά και  ιδιωτικούς χώρους.  Το παράξενο για μένα σ’ αυτή την θεομηνία ήταν  πόσα πολλά δένδρα έμειναν χωρίς κορυφές.
Ήταν ευτυχής σύμπτωση που το φαινόμενο εκδηλώθηκε σε εργάσιμη ώρα. Όλοι οι εργαζόμενοι στους κήπους και στην καθαριότητα υπερέβαλαν εαυτούς και έτσι μέχρι αργά το βράδυ ελευθερώθηκαν οι δρόμοι και τα σπίτια από τα σπασμένα κλαδιά. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία των συνεργείων της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ που εργάστηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες και αποκατέστησαν τις ζημιές.
 
Αισθάνομαι περήφανος για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης ανάγκης από όλη την δημοτική αρχή που ήταν σύσσωμη στους δρόμους και από τους εργαζομένους μας  τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα.

2

3

Πηγή ενημέρωσης: Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Ανακύκλωσης, κ. Βύρων Σαμαρόπουλος

Τελευταία Νέα