Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου “Περί χρήσεων γης”

XriseisGis
XriseisGisΗ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώνει τους κατοίκους του δήμου σχετικά με την απόφαση “Περί χρήσεων γης”.
 
Η απόφαση ελήφθη κατά την συνεδρίαση της 18ης Ιουνίου με θέμα «Συζήτηση ενημέρωση και λήψη απόφασης επί του άρθρου 14 και επόμενα περί «κατηγοριών και περιεχομένου χρήσεων γης» του σχεδίου Νόμου «Περί χωροταξικής και πολεοδομικής μεταρρύθμισης, χρήσεις γης και περιοχές περιβαλλοντικής αναβάθμισης και ιδιωτικής πολεοδόμησης»».
 
Εισηγούμενη το ανωτέρω θέμα, η κα Αλεξοπούλου είπε ότι “με τα άρθρα 14 και επόμενα περί «κατηγοριών και περιεχομένου χρήσεων γης» του σχεδίου Νόμου «Περί χωροταξικής και πολεοδομικής μεταρρύθμισης, χρήσεις γης και περιοχές περιβαλλοντικής αναβάθμισης και ιδιωτικής πολεοδόμησης», επέρχεται δραστική αλλαγή του καθεστώτος των χρήσεων γης σε σχέση με το ισχύον καθεστώς του ΠΔ 23-2-87 (ΦΕΚ-166/Δ/6-3-87) κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε:

  • Ως προς τη Φιλοθέη και το Ψυχικό:
Είναι προφανές ότι η ρύθμιση του άρθρου 15 παρ. 2 του νομοσχεδίου κυριολεκτικά φωτογραφίζει το Ψυχικό και τη Φιλοθέη, με μια πρωτοφανή ρύθμιση η οποία, αν ψηφιστεί, θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα την οικιστική τους φυσιογνωμία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους (συνέχεια στην Απόφαση).
  • Ως προς το Νέο Ψυχικό:
Τα πράγματα για το νέο Ψυχικό ίσως είναι ακόμη χειρότερα, αφού η περιοχή αυτή βάλλεται συνεχώς από χρήσεις που παρεκκλίνουν της κατοικίας, με σοβαρό κίνδυνο αλλοιώσεως της κυρίαρχης φυσιογνωμίας της (συνέχεια στην Απόφαση).
  • Ρυθμίσεις που θίγουν όλο το Δήμο:
Με τη διάταξη του άρθρου 32 του νομοσχεδίου επιτρέπονται διευρυμένες εμπορικές χρήσεις και χρήσεις κοινωνικών λειτουργιών άνευ ετέρου τινός στα οικόπεδα με πρόσωπο στο βασικό οδικό δίκτυο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η φυσιογνωμία κάθε περιοχής. Η ρύθμιση αυτή αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος (συνέχεια στην Απόφαση).

 
 Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλοθέης – Ψυχικού αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να εγκρίνει την εισήγηση της Προέδρου του ΔΣ,
  2. Να ζητηθεί η άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου,
  3. Να υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ,
  4. Να αποσταλεί το παραπάνω κείμενο στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ), στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Σε περίπτωση αποτυχίας των παρεμβάσεων να ενημερωθούν οι Βουλευτές και τα Κόμματα της Βουλής.
 Δείτε  την απόφαση υπ΄αριθμ. 130/2014, εδώ.
 
 
Πηγή Ενημέρωσης: Πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου, κα Αλεξοπούλου Αικατερίνη

Τελευταία Νέα