Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Βραδιά με Α. Μανωλικάκη

AManolikakis4

AManolikakis4Τα Actors studio της Νέας Υόρκης βρέθηκαν για μερικές ώρες στο Ψυχικό σε μια βραδιά που «είδαμε» το θέατρο, συζητώντας!

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης, ήταν ο καλεσμένος του Δημάρχου Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελή Ξυριδάκη, και χωρίς καμία αμφιβολία, κατάφερε να γοητεύσει το ακροατήριο με τις εύστοχες &  απολαυστικές απαντήσεις του.

Η Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. κα Σόφη Ζαφρακοπούλου, αφού καλωσόρισε το κοινό  & ευχαρίστησε την κα Καρτάλη & τον κ. Κασιμάτη για τη φιλοξενία της εκδήλωσης στη Σχολή Μωραΐτη την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, τόνισε πως μέσα στο ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Ν.Π.Ι.Δ. του δήμου είναι και η επιμόρφωση των δημοτών στον τομέα του πολιτισμού.

Η συζήτηση του Προέδρου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης, εκτός από ενδιαφέρουσα ήταν και απολαυστική με τους δύο συνομιλητές να γοητεύουν το κοινό που αρκετές φορές γέλασε με την καρδιά του με το χιούμορ τους.

Και η συζήτηση αποκάλυπτε λίγο – λίγο τι συμβαίνει πίσω από την Τέχνη της υποκριτικής, τι συμβαίνει όταν οι ηθοποιοί διδάσκονται ή πως το θέατρο γίνεται Τέχνη μαζί με τεχνική, πολύ δουλειά & απεριόριστη έμπνευση.  Ήταν μια σπάνια ευκαιρία για όλους το να ακούσουν τόσο ιδιαίτερες λεπτομέρειες, από το στόμα ενός ανθρώπου που έζησε και συνεχίζει να ζεί με αυτήν την Τέχνη.

Εύλογη ήταν η ερώτηση για το «Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το επάγγελμα ενός ηθοποιού και ιδιαίτερα στην Αμερική», με τους συνομιλητές να ξεδιπλώνουν βήμα- βήμα την απάντηση, κυρίως για τις δυσκολίες μιας τέτοιας διαδρομής.

AManolikakis2Στη συνέχεια ο Ανδρέας Μανωλικάκης απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν στο Σύστημα Στανισλάφσκι, στην Μέθοδο του Actors  Studio, στην θεατρική εκπαίδευση, στην διδασκαλία της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας, στη μετάφραση, στην κριτική, στο επάγγελμα του ηθοποιού και του σκηνοθέτη, στις σχέσεις και τις υποχρεώσεις του σκηνοθέτη, του συγγραφέα και των ηθοποιών στο ανέβασμα του έργου.

Αναφέρθηκε επίσης στην ιστορία και τη σημασία του Actors Studio, αλλά και τα  Δια Βίου μέλη του Marlon Brando, Marilyn Monroe, Paul Newman, Jane Fonda, James Dean, Robert De Niro, Al Pacino, Ellen Burstyn, Jack Nicholson, Alec Baldwin και ο Bradley Cooper – ο οποίος υπήρξε και μαθητής του Ανδρέα Μανωλικάκη.

Λίγο μετά την εκδήλωση, ρωτήσαμε τον καλλιτέχνη, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στα βιογραφικά αρχεία του Marquis Who’s Who για τη συνεισφορά του στο χώρο της εκπαίδευσης. να μας πεί την γνώμη του για όσα έζησε αυτές τις λίγες ώρες μαζί μας, στο γεμάτο θέατρο της Σχολής Μωραΐτη. Η απάντησή του μας γέμισε αυτοπεποίθηση, μιας και δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι ήταν – απλά – από ευγένεια: εντυπωσιασμένος από την οργάνωση, την προετοιμασία και την εκτέλεση της βραδιάς, μιας και – όπως μας είπε χαρακτηριστικά – «…Ελάχιστες φορές συναντάω τέτοιες συναντήσεις που δείχνουν σε μεγάλο βαθμό να βασίζονται στην γνώση που έχει η διοργάνωση για το θέμα που καλύπτουμε». 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Κατερίνα Αλεξοπούλου, η Αντιδήμαρχος κα Νατάσα Αγγελάκη, η Δημοτική Σύμβουλος Χάρις Συμεωνίδου, η Πρόεδρος της Μορφωτικής & Πολιτιστικής Λέσχης Φιλοθέης κα Λένα Δρομάζου, ο Πρόεδρος του μουσικού συλλόγου «Ευτέρπη» κ. Τάσος Ξηράκης, αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί και πολλά μέλη των θεατρικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Πηγή ενημέρωσης & Οργάνωση : κα Σόφη Ζαφρακοπούλου, Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. & Δημοτική Σύμβουλος

Τελευταία Νέα