Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Γίνε εξερευνητής του κόσμου!»

Exerevnitis

ExerevnitisΑπό Τρίτη 23 Αυγούστου παιδιά ηλικίας 5-12 συνεχίζουν την «εξερεύνηση του κόσμου» μέσα από τη δημοτική βιβλιοθήκη στο Ψυχικό.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, με το θέμα φέτος να είναι: «Γίνε εξερευνητής του κόσμου».

Τα παιδιά συμμετέχουν σ’ ένα πανελλήνιο παιχνίδι εξερεύνησης, ακολουθώντας μια μέθοδο, κάποιους κανόνες, μέσα από πράγματα που βλέπουν και σκέφτονται, ακούν, γεύονται, ακουμπούν καθημερινά και καλούνται να καταγράψουν τις εμπειρίες τους και να πειραματιστούν με αυτά τα δεδομένα. 

Η Βιβλιοθήκη γίνεται η αφετηρία για μία σειρά θεματικών αποστολών εξερεύνησης & κάθε εξερεύνηση ξεκινά στις 10 το πρωΐ στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης. Άλλες 120 βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών συμμετέχουν στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2016.

Που: Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού, Στρ. Καλλάρη 13, κοινότητα Ψυχικού

Σε όλες τις δραστηριότητες, η είσοδος είναι ελεύθερη, με προεγγραφή (δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-6724307, 210-6773485 και μέσω mail στο vivliops@otenet.gr).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων στην αφίσα και στο pdf, εδώ.

Exerevnitis2

Πηγή ενημέρωσης: κα Έλση Δημουλά, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης, Δημοτική Σύμβουλος, Μέλος Δ.Σ. Ο.Κ.Α.Π.Α.

 

Τελευταία Νέα