Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

“Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι…”

Kazantzakis
KazantzakisΤο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου παρουσιάζεται μία σκηνική σύνθεση στα μεγαλύτερα έργα του Νίκου Καζαντζάκη.
 
Η παράσταση, που έχει συμπεριληφθεί στην εισαγωγή της νέας έκδοσης της Ασκητικής, περνάει και στα υπόλοιπα αριστουργήματα του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη και φιλοσόφου Νίκου Καζαντζάκη σε ένα συνδυασμό λόγου, μουσικής, τραγουδιού και χορού.
 
Το έργο (διάρκειας 70′) πρωτοπαρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στο Griechische Kulturstiftung στο Βερολίνο σε συνδιοργάνωση των Εκδόσεων Καζαντζάκη με το Ελλ. Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βερολίνο, το Ίδρυμα Παλλάδιον και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και  Αθλητισμού.  Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα μνήμης και τιμής για τον Νίκο Καζαντζάκη στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ συνεχίστηκε για τρεις σεζόν (sold out) στον Πολυχώρο Vault και ανέβηκε στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών καθώς και σε Διεθνή Φεστιβάλ της Αθήνας, όπως τα Αισχύλεια. Το Σεπτέμβριο, η παράσταση ανέβηκε στη Ζυρίχη και στις 31 Ιανουαρίου παίχτηκε στο Παρίσι.

Συντελεστές παράστασης:
         

Σκηνοθεσία/ Μουσική σύνθεση: Μάριος Ιορδάνου
Διασκευή – Απόδοση κειμένων: Μάριος Ιορδάνου – Σοφία Καζαντζιάν
Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου – Σοφία Καζαντζιάν
 
Πότε: 18.00
Που: Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, Ρ.Φεραίου &  Μπουμπουλίνας

Εισιτήριο: 8 ευρώ/άτομο, από 15 χρ. και πάνω (για κρατήσεις θέσεων : με μέιλ stekitoupaidiou@gmail.com ή  τηλεφωνικά 6945-297974)

Πηγή Ενημέρωσης: Υπεύθυνος Προγράμματος Το «Στέκι του Παιδιού», κ. Πάνος Μιχαλάκος

Τελευταία Νέα