Την Τρίτη 27 Μαρτίου κατά πόσον, οι καλές ή κακές διατροφικές μας συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση και την ενεργητικότητα μας;
Το στρες είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, με πολλές επιπλοκές για την υγεία μας. Οποιαδήποτε κι αν είναι η πηγή του άγχους, σωματική ή συναισθηματική, το σώμα αντιδρά με την παραγωγή αδρεναλίνης, μιας ορμόνης που προκαλεί έναν καταιγισμό άλλων ορμονικών και νευρικών αντιδράσεων, οι οποίες εμφανίζονται σε όλο το σώμα.
Η διατροφή παιζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διαχείριση του στρες και το διαιτολόγιο μας μπορεί να ενισχύσει την παρουσία των «καλών» ορμονών στον οργανισμό μας, παρέχοντας μας συνάμα μια καλή θρέψη.
- Πώς η διατροφή μας μπορεί να μας βοηθήσει σε περιόδους άγχους;
- Ποια συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και ποιες τροφές δύνανται να μας βοηθήσουν;
Ομιλήτρια, η κα Αστερία Σταματάκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Συγγραφέας βιβλίων διατροφής και Επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής & στο ΟΚΑΑ.
Πότε : 18:30
Που : Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 210 6749 137
Πηγή ενημέρωσης : εν δήμω