Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Εικαστική Θεατρικότητα»

Papagrigorakis2

Papagrigorakis2Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται το νέο ζωγραφικό έργο του συνδημότη μας ζωγράφου Δημήτρη Παπαγρηγοράκη.

Μία ζωγραφική τέχνη κατανοητή, ζεστή και ανθρώπινη που ζεσταίνει με τη μαγεία των χρωμάτων της, τις ψυχές των θεατών, ανοίγοντας συγχρόνως ορθάνοικτα ένα παράθυρο εσωτερικής απόλαυσης, που ίσως είναι και ο λόγος για να κρίνουν, εν τέλει, αν τους αρέσει ή όχι αυτό που βλέπουν. 

Στην έκτη ατομική του έκθεση στην Πινακοθήκη Λέφα, με τίτλο  «Εικαστική Θεατρικότητα» όπου πρωταγωνιστεί η “Μορφή”, ο Δημήτρης Παπαγρηγοράκης επιχειρεί να αποτυπώσει την εικόνα μιας μορφής ανθρώπινης :

  • Μία ζωγραφική τέχνη παραστατική και με εμμονή στον άνθρωπο και στην απεικόνιση του.
  • Μία ζωγραφική τρυφερή, ευαίσθητη και αισθαντική γεμάτη χρώμα και λυρισμό.

Ο Δημήτρης Παπαγρηγοράκης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δικηγόρος. Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του ενασχόλησης με την ενεργό δικηγορία, μαθήτευσε στα εργαστήρια γνωστών και διακεκριμένων ζωγράφων. Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται επίσης σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως και σε απεικονίσεις στα λευκώματα/ημερολόγια των Κέντρων Αποκαταστάσεων Ελλάδος, καθώς και σε λεύκωμα ζωγραφικών έργων για τη «ΜΥΡΤΙΔΑ».

Πότε : 20:00
Που : Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα, Κοκκώνη 15, Ψυχικό, τηλ.: 210 6717 097

Διάρκεια έκθεσης : έως Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 18:00, Τετάρτη 13:00 – 20:00.

Επιμέλεια Έκθεσης : κα Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος (Δείτε το αναλυτικό Δελτίο Τύπου)

Papagrigorakis3

Πηγή ενημέρωσης : κα Χρυσάνθη Τζίντζουρα, Πινακοθήκη Λέφα

Τελευταία Νέα