Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ενημέρωση για «Πάρκο Γουδή»

ParkoGoudi

ParkoGoudiΤην Δευτέρα 16 Απριλίου διοργανώνεται ενημέρωση των κατοίκων του δήμου για τον πνεύμονα πρασίνου 965 στρεμμάτων δίπλα μας.

Ο χώρος που προορίζεται για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή αποτελεί μία δημόσια έκταση και κινδυνεύει από αστοχίες, ολιγωρίες και επεμβάσεις.

Ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων», ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Παπάγου «Ο Υμηττός» και η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή», σε συνεργασία με το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, θεωρούν ότι η ενημέρωση των πολιτών θα συμβάλλει στην επίτευξη των απόλυτα αναγκαίων & άμεσης προτεραιότητας διαδικασιών ώστε να πραγματοποιηθούν :

  • Η ολοκλήρωση, δημοσίευση και κύρωση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Υμηττού, με ενσωμάτωση των προτάσεων της Επιτροπής Αγώνα.
  • Η σύσταση Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.
  • Η απαγόρευση κάθε διαμπερούς κίνησης και παράνομης στάθμευσης οχημάτων στον πυρήνα του πάρκου.
  • Η διευκόλυνση της πρόσβασης και κυκλοφορίας των πολιτών στο πάρκο με την άμεση απομάκρυνση-κατεδάφιση των περιφράξεων (συρματοπλεγμάτων) που κατακερματίζουν το χώρο.
  • Η απομάκρυνση του Μπάντμιντον, σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 1970/2012 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, καθώς και των γραφείων της ΕΠΟ.
  • Η έγκριση και εφαρμογή του Σχεδίου Γενικής Διάταξης, χωρίς καμία πρόβλεψη κατασκευής υπόγειου γκαράζ στην κεντρική πλατεία του Πάρκου.

Πότε : 19:00
Που : Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 210 6749 137

Οι διοργανωτές θα εκθέσουν τα ιστορικά στοιχεία και το νομικό πλαίσιο που διέπει την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου «Γουδή» σύμφωνα με τους νόμους 732/1977 και 4277/2014 (νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας), το ΠΔ 187/Δ/2011, τη Μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου & το Σχέδιο Γενικής Διάταξης και θεωρούν ότι “μέσα από την ημερίδα αυτή μπορούν και πρέπει να προκύψουν συνεργασίες και πρωτοβουλίες των όμορων Δήμων, οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά στην επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων”.

Πηγή ενημέρωσης : κα Νέλλη Λάβδα, Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α.

Τελευταία Νέα