Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ενημέρωση για τα εργαστήρια για εφήβους

ErgKiniThetr
ErgKiniThetrΤα κινηματογραφικά & θεατρικά εργαστήρια για εφήβους είναι το νέο πρόγραμμα που υλοποιούν ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού και η ΔΗ.ΚΕ.ΦΙ.Ψ., σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας «Καρπός», προκειμένου να καλύψουν όσο το δυνατόν  περισσότερο την ανάγκη δημιουργικής έκφρασης  των νεαρών συμπολιτών μας  που βρίσκονται στην προεφηβική και εφηβική ηλικία.

Τα εργαστήρια σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν τη μορφή διδασκαλίας αλλά συνδημιουργίας. 

Το παιδί, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών του, θα συμμετέχει από την αρχή μέχρι το τέλος στη δημιουργία ενός animation, μιας ταινίας μικρού μήκους ή ενός θεατρικού έργου –ανάλογα με το ποιο εργαστήριο θα αποφασίσει να παρακολουθήσει. Έτσι θα μάθει πώς μπορεί να χρησιμοποιεί κατάλληλα τους διαθέσιμους χώρους για γύρισμα, να κάνει σωστές λήψεις, να προσθέτει ήχο σε ένα βίντεο, να κάνει μοντάζ, να γράφει διαλόγους, να ερμηνεύει ένα ρόλο, κ.ά.».

Τα τμήματα θα λειτουργούν καθημερινά (Δευτέρα έως και Παρασκευή) στο Γυμνάσιο Ψυχικού (Εμμανουήλ Ροΐδη και Θεοτόκη 1, Ψυχικό) στο Παλαιό Ψυχικό από τις 27 Ιουνίου έως και 8/7  και θα έχουν τετράωρη διάρκεια (09:30 – 14:00) :

  1. Από 27/6 έως 1/7, εργαστήριο animation-pixilation
  2. Από 4/7 έως 8/7, εργαστήριο ταινίας μικρού μήκους
  3. Από 27/6 έως 1/7 και από 4/7 έως 8/7, εργαστήριο θεάτρου.

Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη σωστή λειτουργία των εργαστηρίων θα παρέχεται από τους διοργανωτές του προγράμματος. Αν όμως τα παιδιά θέλουν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν δική τους κάμερα ή φωτογραφική μηχανή.

Κόστος συμμετοχής 70€ ανά εβδομάδα.

Εγγραφές (λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) : 

1) ηλεκτρονικά στο www.karposontheweb.org
2) Στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ., Βεκιαρέλη 11, Φιλοθέη.
Τηλ. Επικοινωνίας : 210 6822217

Πηγή ενημέρωσης: κα Σόφη Ζαφρακοπούλου, Αντιπρόεδρος ΔΗ.ΚΕ.ΦΙ.Ψ.

Τελευταία Νέα