Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Ερχομός της ήβης»

efivia

efiviaΤην Παρασκευή 12 Μαΐου συζήτηση με θέμα «Η Ανάπτυξη του παιδιού 9 – 13 ετών από ψυχολογική, κοινωνική και βιολογική σκοπιά».

Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από μάθηση, από δημιουργία απόψεων και αξιών, από αναγνώριση του περιβάλλοντος και προσαρμογή σε αυτό.  Ακόμη, στη διάρκεια αυτής της φάσης του παιδιού συμβαίνει ένα πολύ σημαντικό γεγονός:

  • ο ερχομός της ήβης που φέρνει μείζονες αλλαγές στο βιολογικό περιβάλλον και πολλές φορές βιώνεται από το παιδί με μεγάλη ένταση, ίσως και με αναστάτωση του ψυχικού κόσμου. 

Ομιλητές :

  • Μιχάλης Καλλιφρονάς, M.D. , Ιατρός – Ψυχοθεραπευτής
  • Λουίζα Βογιατζή, Dipl. Psych., Ψυχολόγος
  • Κλεοπάτρα Καρνάκη, Μ.Α. Ειδ. Παιδαγωγός – Ψυχοθεραπεύτρια

SGPsychikouΘα μιλήσουμε λοιπόν για την σωματική και φυσική ανάπτυξη του παιδιού στις ηλικίες αυτές (και για κάθε φάση ξεχωριστά), για την σταδιακή ανάπτυξη του διανοητικού πηλίκου (I.Q.) και των γνωσιακών δεξιοτήτων του, όπως και για τους παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξή του. 

Θα αναφερθούμε στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού μέσα από την ενσωμάτωσή του στην ομάδα της τάξης και στα προβλήματα που εμφανίζονται στις συγκεκριμένες ηλικίες.

Πότε : 18.30
Που : στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ψυχικού, Δημοκρατίας 23, Ψυχικό

Για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης παρακαλούμε ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας με e-mail στο sgk.1dsps@gmail.com

Πηγή ενημέρωσης : Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Ψυχικού

Τελευταία Νέα