ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ.

Η Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική, εταιρεία, που αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές. Η λειτουργία της στηρίζεται κυρίως στις δωρεές φιλόζωων, στα έσοδα από εκδηλώσεις που διοργανώνει, καθώς και στη χρηματοδότηση από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Ιδρύθηκε το 2011, ως συνέχεια της Επιτροπής Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, που είχε δημιουργηθεί το 1994 – πολύ πρωτοποριακή για την εποχή της, δεδομένου ότι το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, και πόσο μάλλον η λύση του, δεν είχε απασχολήσει ακόμα κανέναν δημόσιο φορέα.

 

Η Ζω.Φι.Ψυ., σε συνεργασία με κτηνιάτρους, περισυλλέγει, περιθάλπει, στειρώνει και προωθεί για υιοθεσία τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στα όρια του Δήμου. Τα φιλοξενεί σε ιδιωτικά καταφύγια και συχνά σε σπίτια εθελοντών, μέχρι να υιοθετηθούν. Στόχος της είναι κάθε ζώο να βρει τη δική του οικογένεια, γι’ αυτό και έχει επιλέξει, όσο μπορεί, να μην ακολουθεί τη μέθοδο της επανένταξης των ζώων στο αφιλόξενο περιβάλλον της πόλης.

Τέλος, επιδιώκει την ενημέρωση του κοινού σε ό,τι αφορά την φιλοζωία και την καλλιέργεια στους συνδημότες μας της συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη ζώων συντροφιάς, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων.

Στη σελίδα: https://zofipsy.com/ μπορείτε να δείτε όλα τα ζώα που φροντίζει η Ζω.Φι.Ψυ. και ψάχνουν το δικό τους σπίτι.

 

Επικοινωνήστε με την Ζω.Φι.Ψυ. στο email:  info@zofipsy.com, στις σελίδες της στο facebook και το instagram:zofipsycom.