Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Η βράβευση των πρώτων

Apofitoi1
Apofitoi1Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, η Ένωση Γονέων του Δήμου και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας τίμησαν τους απόφοιτους των Λυκείων.
 
Μια ξεχωριστή βραδιά έλαβε χώρα την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015, στο θέατρο του Γυμνασίου-Λύκειου Ψυχικού όπου οι επίσημοι καλεσμένοι μας ήταν οι απόφοιτοι των Δημόσιων Λυκείων με τις καλύτερες επιδόσεις στις Πανελλήνιες Εισαγωγικές εξετάσεις του 2014.
 
Ήταν όλοι εκεί, δεν έλειπε κανένας. Η αίθουσα γέμισε από γονείς και φίλους των  αποφοίτων, από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου, από Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και πολλά μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων των Σχολείων του Δήμου.Apofitoi3
 
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, με στόχο να τιμήσουν τους πενήντα αποφοίτους που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία.
 
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης μίλησε για την προσπάθεια των μαθητών και τη συνδρομή γονέων και καθηγητών, που είναι απαραίτητη για μια τέτοια διάκριση και τόνισε ότι η κρίση αξιών είναι περισσότερο επικίνδυνη από την οικονομική κρίση.

Apofitoi2Oι απόφοιτοι κλήθηκαν με αύξουσα σειρά βαθμολογίας και καταχειροκροτήθηκαν ένας προς έναν κατά την παραλαβή των επαίνων τους. Τους επαίνους απένειμαν οι Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων, οι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

 
Στο αποκορύφωμα της βραδιάς ο Δήμαρχος έκανε τη  βράβευση του «πρώτου μεταξύ πρώτων» όπως προσφωνήθηκε, του Ιωάννη Σκαλτσά απόφοιτου του 1ου ΓΕΛ Νέου Ψυχικού, φοιτητή πλέον του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας σε τρεις ανθρώπους της παιδείας, με πολυετή προσφορά,  που αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση: τιμήθηκαν οι κ.κ. Θεόδωρος Κανέλλος, Μαργαρίτα Καρακώστα και Γεωργία Παλυβού-Κιάπα.

Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης ήταν ευγενική χορηγεία του Φωτογραφικού Στούντιο “Γάκης”, οδός Αγίας Σοφίας, Νέο Ψυχικό.

Πηγή ενημέρωσης: Δελτίο Τύπου Γραμματείας Δημάρχου

 

 

Τελευταία Νέα