Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Η ζωή νικά τον καρκίνο»

CancerKid

CancerKidΤην Τετάρτη 16 Μαΐου έναρξη λειτουργίας του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς και θα σηματοδοτηθεί από την κεντρική ομιλία του προέδρου της Ε.Α.Ε κ. Ευάγγελου Φιλόπουλου, Χειρουργού, Διευθυντού Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».

Στη χώρα μας η Ε.Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη ιατροκοινωνική κοινωφελής οργάνωση με στόχο την καταπολέμηση του καρκίνου από το 1958. Δεν ξεχνάμε τον αριθμό 19858 και στηρίζουμε τον Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Έρανο.

Οι δραστηριότητες του Παραρτήματος θα αναπτύσσονται σε πολλαπλά επίπεδα, «μια ενέργεια που σώζει ζωές» :

  • Ο Αντικαπνιστικός αγώνας με ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο της παιδείας, με εθνικά προγράμματα ενημέρωσης & ειδικά έντυπα που θα διανέμονται στα σχολεία & αφορούν το κάπνισμα, την παχυσαρκία, την υγιεινή διατροφή, την κατανάλωση αλκοόλ, τη σωματική άσκηση.
  • Λειτουργία κέντρων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ασθενών με καρκίνο που συνδράμουν με ειδικά σεμινάρια από ψυχολόγους. Συμβουλεύουν γονείς παιδιών και ασθενείς με νεοπλασματικές ασθένειες, υποστηρίζουν επαγγελματίες υγείας (ιατρούς και νοσηλευτές) που ασχολούνται με τους ασθενείς σε συνεργασία με τον «Άγιο Σάββα» και το «Αγλαΐα Κυριακού».
  • Λειτουργία ομάδας θεάτρου γυναικών που επιβίωσαν από καρκίνο του μαστού. Σχετικά με τον καρκίνο του μαστού διατίθενται 2 μονάδες κινητού μαστογράφου που επί 12 έτη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.
  • Η ενημέρωση του κόσμου ειδικά για όλο το φάσμα που αφορά την πρόληψη θα γίνεται με ημερίδες – σεμινάρια – συνέδρια – συμπόσια – ενημερωτικά φυλλάδια – περιοδικά –βιβλιαράκια.

Πότε : 18:30
Που : Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 210 6749 137

  • Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τραγούδι, συνοδεία πιάνου & θα ακολουθήσει μικρό κέρασμα.
  • Η παρουσία σας είναι εξαιρετικά σημαντική και θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
CancerLogoΌλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο παρελθόν με σύνθημα «η ζωή νικά τον καρκίνο».
 
Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες για τις συνεισφορές τους και τους ειδικούς χορηγούς, γιατί με την βοήθειά τους όλες οι δραστηριότητες και οι υπηρεσίες της Εταιρείας μας, προσφέρονται στους συμπολίτες μας δωρεάν.

Γι αυτό σας θέλουμε όλους κοντά μας, σας καλούμε να γίνετε μέλη του παραρτήματός μας. Να επικοινωνήσετε μαζί μας και να γίνετε εθελοντές. Βασιζόμαστε σε σας.

Πληροφορίες : κα Νατάσα Αγγελάκη, Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής – Αντιδήμαρχος, τηλ.: 210 6748761, 6937 475107.

Πηγή ενημέρωσης : κα Νατάσα Αγγελάκη, Αντιδήμαρχος

Τελευταία Νέα