Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Η σημασία της θεραπείας με κατοικίδια»

Pets4Anoia

Pets4AnoiaΤην Δευτέρα 23 Ιανουαρίου διοργανώνεται ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Η σημασία της θεραπείας με κατοικίδια στους ασθενείς με άνοια».

Η φροντίδα ενός ζώου συντροφιάς μπορεί να προσφέρει ένα αίσθημα σκοπού και πλήρωσης και να μειώσει τα συναισθήματα μοναξιάς και απομόνωσης στους ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Είναι γνωστό παγκοσμίως ότι η παρουσία του σκύλου και της γάτας κοντά σε ηλικιωμένους μπορεί να μειώσει κατά πολύ το στρες και το άγχος καθώς αναγνωρίζεται η σπουδαιότητα που έχουν οι σημαντικές δραστηριότητες (απασχολήσεις) στη ζωή των ασθενών με άνοια. Το να βγάζει κάποιος τον σκύλο του βόλτα, να τον περιποιείται, να τον χτενίζει, ακόμη και το να τον χαϊδεύει, προσφέρει αυξανόμενη σωματική δραστηριότητα που ενισχύει την καρδιά, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και επιβραδύνει την απώλεια οστικού ιστού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Λέσχη Φιλίας Δημιουργικής Ωριμότητας (ΚΑΠΗ) Νέου Ψυχικού με Ομιλητές τους :

  • Δρ. Ίλια Θεοτοκά, κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια του Αιγινήτειου Νοσοκομείου & Πρόεδρος του Επιστημονικού μη κερδοσκοπικού Σωματείου «Δράση για την Ψυχική Υγεία»,
  • κ. Χρήστος Κούτσης, εκπαιδευτής σκύλων και
  • κα Μαρίνα Λαμπροπούλου, εκπαιδεύτρια σκύλων θεραπείας.

Τα κατοικίδια κάνουν καλό για την συναισθηματική και τη σωματική υγεία μας. Με απλά λόγια, τα κατοικίδια δεν είναι μόνον καλοί φίλοι, αλλά είναι και καλό φάρμακο.

Πότε : 18:00
Που : Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 210 6749 137

Πηγή ενημέρωσης : κ. Γεράσιμος-Αλέξανδρος Μαζαράκης, Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α.

Τελευταία Νέα