Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΘΕΑΤΡΟ/Αντιγόνη

antigonibanner

antigoniphoto

ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή – Σκηνοθεσία: Λευτέρης Βογιατζής

Σήμερα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να δούμε την εμβληματική παράσταση ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή που σκηνοθέτησε o Λευτέρης Βογιατζής στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (2007) και η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο για 24 ώρες.

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, που συμπληρώνει φέτος 65 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, έχει πλουτίσει τα καλοκαίρια μας με πολλές εξαιρετικές παραστάσεις και συναυλίες.

Ανατρέχοντας σε αυτό το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό του παρελθόντος, το Φεστιβάλ ανταποκρίνεται στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού «Μένουμε σπίτι με τον Πολιτισμό», προβάλει διαδικτυακά την περίφημη παράσταση της Αντιγόνης του Σοφοκλή που σκηνοθέτησε ο Λευτέρης Βογιατζής στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Η υποδοχή της, το 2006, ήταν τόσο θερμή ώστε, κατ’ εξαίρεση για τα δεδομένα του Φεστιβάλ, επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά, ανοίγοντας το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2007.

Ο Λευτέρης Βογιατζής είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες που άφησε το στίγμα του στην ιστορία του Ελληνικού Θεάτρου. Για τους νεότερους που δεν πρόλαβαν να δουν παράστασή του, η διαδικτυακή αυτή προβολή είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον μοναδικό σύγχρονο τρόπο του Βογιατζή να προσεγγίζει κλασικά έργα. Ενώ για τους περισσότερους που έχουν παρακολουθήσει σκηνοθεσίες του είναι θα αποτελέσει σίγουρα ένα μαγικό ταξίδι.

Ο θίασος αποτελείται από εξαιρετικούς ηθοποιούς : Αμαλία Μουτούση (Αντιγόνη), Εύη Σαουλίδου (Ισμήνη), Λευτέρης Βογιατζής (Κρέοντας), Δημήτρης Ήμελλος (Φύλακας), Νίκος Κουρής (Αίμονας), Αγλαΐα Παππά (Τειρεσίας), Αλεξία Καλτσίκη (Άγγελος), Νικόλας Παπαγιάννης (Ευρυδίκη), Ρηνιώ Κυριαζή (Εξάγγελος) • Χορός Δημήτρης Αγαρτζίδης, Θανάσης Βλαβιανός, Λευτέρης Βογιατζής, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Θανάσης Δόβρης, Δημήτρης Ήμελλος, Αλεξία Καλτσίκη, Γιάννης Κλίνης, Παναγιώτης Κλίνης, Κωστής Κορωναίος, Νίκος Κουρής, Ρηνιώ Κυριαζή, Βέρα Λάρδη, Στράτος Μενούτης, Αμαλία Μουτούση, Νικόλας Παπαγιάννης, Αγλαΐα Παππά, Απόστολος Πελεκάνος, Εύη Σαουλίδου, Δημήτρης Σδρόλιας, Αμαλία Τσεκούρα, Μενέλαος Χαζαράκης, Θανάσης Χαλκιάς, Χάρης Χαραλάμπους

Διάρκεια 120’

Δείτε την παράσταση σήμερα Σάββατο 25 Απριλίου στις 19:00 και μόνο για 24 ώρες εδώ

Τελευταία Νέα