Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Και του χρόνου…

Pita
PitaΣε ανοιχτή εκδήλωση ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης έκοψε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.
 
Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού γιόρτασε και εφέτος  το ξεκίνημα  της νέας χρονιάς, με μια εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μας, την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου, παρουσία πολιτών και φορέων του τόπου.
 
P KlirikoiΗ εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ του Ψυχικού, με την παρουσία της Εκκλησίας, των εκπροσώπων των τοπικών αρχών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων του Κλήρου, φορέων και συλλόγων και πολυάριθμων δημοτών και κατοίκων της περιοχής.   
 
Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, στο χαιρετισμό του εξέφρασε  τις θερμές του ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη που έδειξε ο κόσμος, σε εκείνον και τους συνεργάτες του, προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους τα επόμενα χρόνια, διοικώντας με σύνεση και ευαισθησία, και πράττοντας το καλύτερο για τους κατοίκους και το μέλλον της πόλης.
 
Αναφερόμενος στα οικονομικά του δήμου, ο κ. Ξυριδάκης χαρακτήρισε τον Δήμο ως φωτεινό παράδειγμα οικονομικής ευρωστίας και τόνισε ότι όσα έχουν επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια είναι οι ισχυρές βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται  το πρόγραμμα της προσεχούς θητείας.P Symvouloi Το πενταετές πρόγραμμα βασίζεται στο όραμα της Δημοτικής Αρχής για μια Πόλη – Πρότυπο και  στην εφαρμογή του ίδιου πετυχημένου μοντέλου οικονομικής διαχείρισης.
 
Ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης αναφέρθηκε στην επιτυχία του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού για την ένταξή του ως «Υγιής Πόλη» στην VI φάση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ένα δίκτυο που έχει δημιουργήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και αφορά στο μοντέλο της πόλης του 21ου αιώνα, μιας Πόλης στην οποία οι κάτοικοι θα παραμένουν σε όλη τη διάρκεια του βίου τους εύρωστοι, υγιείς και ασφαλείς.  
 
Στην συνέχεια ο κ. Ξυριδάκης αναφέρθηκε με έμφαση στους πέντε άξονες στους οποίους στηρίζεται ο προγραμματισμός δράσεων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Οι πέντε άξονες είναι οι εξής: P Dimarxos
  1. ΑΘΛΑ  Αθλητισμός – Προγράμματα Άθλησης
  2. ΕΡΓΑ  Υποδομές – Συντηρήσεις – Νέα Έργα
  3. ΑΓΛΑ   Φυσικό και Δομημένο Περιβάλλον
  4. ΚΛΕΑ  Πολιτισμός – Εκπαίδευση – Αγωγή
  5. ΦΙΛΑ   Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προστασία
Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης και με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού τίμησε πολίτες που ξεχώρισαν στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα: P Basileiou
  • Απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος στην κυρία Ηλέκτρα Βασιλείου για την προσφορά της του έργου «Κουκουβάγια», που φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Θόδωρο Βασιλείου  και τοποθετήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ψυχικού. 
  • Επίσης, διακρίθηκαν οι μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου της Βαρβακείου Σχολής διότι στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό που προκήρυξε το CERN το 2014, συμμετείχαν με το πείραμα  «Από τα ηλεκτρόνια στους Γαλαξίες» και κατέκτησαν την 1η  θέση. Τιμητικό έπαινο έλαβαν ο καθηγητής Φυσικής Ανδρέα Βαλαδάκη και οι μαθητές Χρήστος Κουτσούλας, Χριστόδουλος Λιάπης – Ραϊκάκος,  Κωνσταντίνα Ξυπολιά, Γιώργος Μπαντής, Αθανασία Συρράκου, Αντωνία Σωτηροπούλου, Σαββίνα Τσίχλη, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, Νίκος Πλασκοβίτη, Άρτεμις Ποταμιάνου και Έλλη Χρόνη.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης έκοψε την πίτα και έδωσε στους παριστάμενους ευχές για το Νέο Έτος.
 
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος,  ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τσολίδης, οι Ιερείς των Ι.Ν. του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Χάρης Δαμάσκος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρώην Δήμαρχοι Ψυχικού Ειρήνη Κατσαρού,  Ερωτόκριτος Νεόφυτος, η Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους Μαριέτα Μινώτου, η Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Έφη Προκοπάκη,  καθώς και πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
 
 
Πηγή ενημέρωσης: Δελτίο Τύπου Γραμματείας Δημάρχου

Τελευταία Νέα