Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Καλή αρχή σε όλους!

Dimarxos
DimarxosΟ Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης απευθύνεται στους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του δήμου, Διευθυντές & εκπαιδευτικούς.
 
Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλου του δήμου, καθώς θα ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος.
 
Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχηθώ καταρχήν στους μαθητές και της μαθήτριες των σχολείων των προαστίων μας καλή πρόοδο. Να έχουν υγεία και δύναμη προκειμένου να ανταποκριθούν στις ευθύνες της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς και να εκπληρώσουν όλους τους στόχους που θα θέσουν.
 
Στους εκπαιδευτικούς μας, εύχομαι να έχουν τη δύναμη που χρειάζεται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, για να ανταποκριθούν για μια ακόμη χρονιά στο πολυπτυχές και δύσκολο παιδαγωγικό τους έργο, προς όφελος των μαθητών τους. Και θέλω να τους ζητήσω να επιδείξουν τον ίδιο ζήλο κι αυταπάρνηση που έδειξαν και τα προηγούμενα χρόνια, επιτελώντας το υψηλό τους λειτούργημα.

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού για μια ακόμη χρονιά ανταποκρίνεται με συνέπεια και με ευθύνη στις υποχρεώσεις του, απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας :

  • Παρά την έλλειψη κρατικής αρωγής και χρηματοδότησης, θα καταφέρουμε για μια ακόμη χρονιά να διατηρήσουμε πολύ ψηλά το επίπεδο των δημόσιων σχολικών μας δομών και τα δημόσια σχολεία της Φιλοθέης, του Νέου Ψυχικού και του Ψυχικού θα διακριθούν και φέτος ως πρότυπες δημόσιες σχολικές μονάδες και
  • Η υψηλή ποιότητα των σχολείων μας, αποδεικνύεται άλλωστε από την αύξηση για μια ακόμη χρονιά του αριθμού των μαθητών που τα επιλέγουν, για να εγγραφούν σε αυτά.

Η ποιότητα αυτή είναι αποτέλεσμα της διαρκούς προσπάθειας των υπηρεσιών του Δήμου μας να ανταποκρίνονται και να ικανοποιούν άμεσα όλα τα αιτήματα που αφορούν τις ανάγκες των σχολείων μας, σε διαρκή συνεργασία με τις Διευθύνσεις τους : 

  • Έχουμε διαθέσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα τελευταία χρόνια, ως Δήμος, για τον εξοπλισμό των σχολείων με computer, laptops και διαδραστικούς πίνακες.
  • Υλοποιούμε βάση προγράμματος ή και έκτακτα, εργασίες συντήρησης κι επισκευής σε όλες τις σχολικές μας μονάδες, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά του προάστιου θα μαθαίνουν γράμματα σε σύγχρονο κι ανθρώπινο περιβάλλον.
  • Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην ασφάλεια, γι αυτό το λόγο έξω από κάθε δημόσιο σχολείο μας υπάρχει καθημερινή φύλαξη από εταιρεία security.

AgiasmoiΩς Δήμος, επενδύουμε στη νέα γενιά της πόλης μας. Και το κάνουμε συνειδητά, γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να μείνουν όσο το δυνατόν πιο ανέγγιχτα από την κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας μας τα τελευταία χρόνια. Το χρωστάμε στα παιδιά μας αλλά και αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής μας πολιτικής, η επένδυση στη γνώση, η επένδυση στη Νέα Γενιά της πόλης μας.

Ως Δήμος και στο βαθμό που μας αναλογεί, θέλουμε να διασφαλίσουμε σε όλα τα παιδιά της πόλης μας ότι θα έχουν τη δυνατότητα και το κατάλληλο σχολικό περιβάλλον για να αναδείξουν το ταλέντο και τις δεξιότητες που διαθέτουν, γιατί αυτά τα στοιχεία είναι που οδηγούν στην Αριστεία; αυτή την Αριστεία πρέπει διαρκώς να επιδιώκουμε και να αναζητούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, γιατί η αναγέννηση της Πατρίδας μας θα στηριχτεί στο ταλέντο και τις ικανότητες των νέων ανθρώπων της.

Πηγή ενημέρωσης : Γραμματεία Δημάρχου

Τελευταία Νέα