Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Μεγάλη Επιτυχία Μαθητή Γ’ Λυκείου

LogoOursoulines
LogoOursoulinesΤην Κυριακή 4 Μαΐου 2014, στο Πλέβεν της Βουλγαρίας, πραγματοποιήθηκαν οι Βαλκανικοί Αγώνες Μαθηματικών για Νέους, με τη συμμετοχή συνολικά 20 χωρών.              
 
Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε και ο μαθητής της Γ´ Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, Ζητρίδης Αντώνης, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στην 31η Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών 2014. Μάλιστα, θα τιμηθεί ιδιαίτερα για τη λύση που έδωσε σε πρόβλημα της Γεωμετρίας.
 
Η ελληνική ομάδα, η οποία κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, τρία χάλκινα και μία εύφημη μνεία, κατατάχθηκε στην 5η θέση, ανάμεσα στις 20 χώρες που πήραν μέρος.
 
Ο μαθητής Ζητρίδης Αντώνης, έχοντας κατακτήσει τη φετινή χρονιά το χρυσό μετάλλιο στον 74ο Διαγωνισμό Μαθηματικών “Ευκλείδης” και το χρυσό, επίσης, μετάλλιο στην 31η  Μαθηματική Ολυμπιάδα “Αρχιμήδης”, προετοιμάζεται πυρετωδώς για την 55η Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών 2014, που θα διεξαχθεί στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, από τις 3 μέχρι τις 13 Ιουλίου.
 
Ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, οι Αδερφές Ουρσουλίνες, οι Διευθύντριες του Γυμνασίου και του Λυκείου και όλοι οι καθηγητές του Αντώνη του εύχονται να συνεχίσει την εξαίσια προσπάθειά του και να επιστρέψει από το Κέιπ Τάουν με ένα ακόμα μετάλλιο στις αποσκευές του.
 
Πηγή Ενημέρωσης: Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α., κα Νέλλη Λάβδα

Τελευταία Νέα