Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΜΟΥΣΙΚΗ/Ο Hauser ερμηνεύει το Caruso

carusophoto

Ο Hauser ερμηνεύει το Caruso του Lucio Dalla

Το εξαιρετικά δημοφιλές και βαθιά αισθαντικό τραγούδι ‘Caruso’, του αξέχαστου Lucio Dalla, που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Ιταλού τενόρου Enrico Caruso (1873-1921) –έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον περιζήτητους τραγουδιστές κατά τις αρχές του 20ου αιώνα- ερμηνεύει στο τσέλο ο Κροάτης Stjepan Hauser.

Ο Hauser, είναι ένας ιδιαίτερα χαρισματικός βιρτουόζος, ευρύτερα γνωστός για την ξεχωριστή του μουσική παρουσία και προσωπικότητα. Πέρα από τον ελκυστικό ήχο και την πλούσια εκφραστική παλέτα που διαθέτει, ο Hauser είναι προικισμένος με ένα μοναδικό ένστικτο να επιλέγει και να αναδεικνύει έργα από όλα τα μουσικά είδη, δίνοντάς τους νέα εκφραστική πνοή, μέσα από τις εμπνευσμένες διασκευές του με φόντο έναν εικαστικό – σκηνοθετικό καμβά, που όχι μόνο πλαισιώνει και συνοδεύει το μουσικό ακρόαμα, αλλά συχνά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας συνολικότερης καλλιτεχνικής εμπειρίας.

Η συγκινητική διασκευή του ‘Caruso’ για τσέλο και ορχήστρα πλαισιώνεται από ένα αντίστοιχα ατμοσφαιρικό βίντεο, που ενισχύει τον νοσταλγικό τόνο της μελωδίας του Ιταλού Lucio Dalla.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ν. Ταίηλορ για την Καλλιτεχνική Επιμέλεια της σημερινής μας πρότασης.

Απολαύστε το εδώ

 

Τελευταία Νέα