Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Οδωνύμια Φιλοθέης, η ιστορία καθ΄οδόν»

Odonimia

OdonimiaΤην Παρασκευή 13 Μαΐου μία ιδιαίτερη εκδήλωση για τα Οδωνύμια της Φιλοθέης & τις μνήμες των κατοίκων που τα δημιούργησαν.

Η ΔΗ.ΚΕ.ΦΙ.Ψ. εξέδωσε και με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει το βιβλίο της δημότισσας και πρώην κοινοτικής συμβούλου Φιλοθέης κας Χριστίνας Φίλιππα με θέμα: «Οδωνύμια Φιλοθέης, η ιστορία καθ΄οδόν».

Το βιβλίο βασισμένο στα οδωνύμια της Φιλοθέης, καρπός μακρόχρονης έρευνας, περιέχει ιστορίες προσώπων, γεγονότων, τόπων και μύθων και πολλές σπάνιες πληροφορίες και ντοκουμέντα για προσωπικότητες, που αφορούν στη Φιλοθέη και στην Ελλάδα γενικότερα και που ο ρόλος τους, αν και υπήρξε σημαντικός και αξιόλογος στην εν γένει κοινωνική, οικονομική, πολιτική ζωή της χώρας, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός. Κάποια από αυτά τα οδωνύμια τα συναντάμε μόνο  στη Φιλοθέη ή  σε ελάχιστες περιοχές της χώρας.

Στο βιβλίο, γίνεται αναφορά, για πρώτη φορά, με σκοπό να καταγραφούν και να συνδεθούν οι κρίκοι της ιστορικής συνέχειας του τόπου :

  • στην προϊστορία της περιοχής, μέσα από επίσημες  ανακοινώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών,
  • παρουσιάζεται  το ιστορικό ίδρυσης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, του Οικοδομικού Συνεταιρισμού των Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας,  που ίδρυσε το προάστιο, καθώς και
  • το ιστορικό ίδρυσης της ΕΣΗΕΑ και η σύνδεση της με τη δημιουργία και την ιστορία της Φιλοθέης.

Πότε: 20:00
Που: Κέντρο Νεότητας Φιλοθέης (Τένις Φιλοθέης) στην οδό Καλλιγά 74, τηλ. 210 6839 882.

Odonimia3

Πηγή ενημέρωσης: κα Σόφη Δανιήλ Ζαφρακοπούλου, Αντιπρόεδρος ΔΗ.ΚΕ.ΦΙ.Ψ.

Τελευταία Νέα