Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Οι ιστορίες ζωντανεύουν»

LibraryNiarxos

LibraryNiarxosΑυτά τα Χριστούγεννα, η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη συμμετέχει στο Πρόγραμμα Αναγνώσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει τις πρώτες εορταστικές εκδηλώσεις στο νέο της σπίτι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους με ξεχωριστές ιστορίες από τις συλλογές της.

Τις ημέρες 22 – 25 Δεκεμβρίου και 29 Δεκεμβρίου – 1η Ιανουαρίου, πάνω από 60 γνωστοί συγγραφείς, τραγουδιστές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και βιβλιοθηκονόμοι δηλώνουν “παρών” για να δώσουν φωνή σε αγαπημένα χριστουγεννιάτικα βιβλία και να στηρίξουν την Εθνική Βιβλιοθήκη στο νέο της ξεκίνημα.

Η Αγγελική Φουρνάρη θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο Άγιος Βασίλης και το διαβολάκι» του Αύγουστου Κορτώ (εκδ. Καστανιώτης), την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016,ώρα 10:00-10:30. 

Δέντρο των Ευχών

Από 16 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου παράλληλα, στον ίδιο χώρο τοποθετείταιτο το Δέντρο των Ευχών του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα 100 Εργαστηρίων Ευχών που πραγματοποιήθηκαν σε βιβλιοθήκες και σχολεία σε όλη την Ελλάδα με το συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Η δράση ενέπνευσε χιλιάδες παιδιά να κατασκευάσουν πρωτότυπες ευχές για το νέο έτος αξιοποιώντας λέξεις από αποσπάσματα βιβλίων. Οι δημιουργίες τους κατέφθασαν ταχυδρομικώς στο Βαλλιάνειο κτήριο, οι φάκελοι ανοίχτηκαν από το προσωπικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης και οι ευχές αποτελούν πλέον το πρώτο υλικό που κάνει ποδαρικό στις νέες εγκαταστάσεις, προτού τα ράφια γεμίσουν από βιβλία κατά τη διάρκεια του 2017.

Το εργαστήριο υλοποίησε και η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη και οι ευχές των παιδιών μας στολίζουν το Δέντρο των Ευχών!

Δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Αναγνώσεων με όλους τους συμμετέχοντες.

Πηγή ενημέρωσης : κα Αγγελική Φουρνάρη Υπεύθυνη του Γραφείου της Βιβλιοθήκης

Τελευταία Νέα