Την Δευτέρα 10 Απριλίου προβάλλεται το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για τις δυνατές και ελεύθερες γυναίκες της αρχαίας φυλής των Καλάσα.
«Οι Νύμφες του Hindu Kush», σε σενάριο & σκηνοθεσία της Αννέτας Παπαθανασίου, παρουσιάζει τις γυναίκες που ζουν στις κοιλάδες και στα βουνά του Ινδικού Καύκασου στο βορειοδυτικό Πακιστάν, πιστεύουν σε νύμφες, θεούς και ξωτικά, και προσπαθούν να διατηρήσουν τον ιδιαίτερο πολιτισμό τους μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Η ταινία απέσπασε το Α’ Βραβείο στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ανατολικής Ασίας SAID (Σιάτλ, ΗΠΑ – 2013) με συντελεστές στη Δημοσιογραφική Παραγωγή & Έρευνα την Ιωάννα Μπρατσιάκου, στη Διεύθυνση Φωτογραφίας τον Δημήτρη Κορδελά και στη Μουσική την Μαρία-Χριστίνα Κριθαρά.
Προλογίζει, η κα Αννέτα Παπαθανασίου.
Πότε : 20:00 (διάρκεια: 80’)
Που : Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ.: 210 6745 135
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Πηγή ενημέρωσης : εν δήμω