Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ο Εθελοντισμός είναι «Στάση Ζωής»

PitaEthelondismou
PitaEthelondismouΣτην σημερινή Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, ο Εθελοντισμός μας φέρνει πιο κοντά. Είναι κατάθεση ψυχής…
 
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εθελοντισμού υποδέχθηκε με αυτά τα λόγια τους δημότες – εθελοντές που συγκεντρώθηκαν την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στην καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση για το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της δημοτικής Επιτροπής.
Η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου, συστήθηκε το Μάρτιο του 2012 ως δομή στήριξης και συνεννόησης, σχεδιασμού και δράσης με εθελοντές στο προάστιο, που επιθυμούν να συνεργαστούν προς όφελος των συμπολιτών μας. Εθελοντής είναι ο πολίτης εκείνος που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερό του χρόνο ή τη γνώση του, για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.

PitaEthelondismou3Μετά από ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων του 2015, στη συνέχεια η κα Άννα Κομνηνού-Κούμπα ανακοίνωσε ότι για μία ακόμα χρονιά η Επιτροπή Εθελοντισμού επιδιώκει να συνεχίσει ακούραστα το έργο της με νέες δράσεις το 2016 (ενδεικτικά):

  • Υποστηρίζουμε την διοργάνωση της φιλανθρωπικής αθλητικής δράσης “Κολυμπώ για τους άλλους” στις 20 Μαρτίου, 
  • Στηρίζουμε όλοι μαζί το παγκόσμιο κίνημα ενάντια στην ενδομητρίωση, αθλητική διοργάνωση ΕΝDO DAY στις 3 Απριλίου,
  • Συλλογή ρούχων για το παζάρι για τα αδέσποτα της ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ, 18 – 21 Απριλίου,
  • Καθαρισμός άλσους στο Δήμο μας στις 14 Μαϊου,
  • Συμμετέχουμε στην διοργάνωση για τον 39ο Αγώνα δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού.
Ο Εθελοντισμός είναι ταυτόχρονα ο δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Εάν έχετε αποφασίσει ότι ο εθελοντισμός σας ταιριάζει, βρες τη δράση που είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντα σου, την προσωπικότητά σου και το χρόνο που διαθέτεις και συμπληρώστε την Φόρμα Εθελοντή / Εθελόντριας.

   PitaEthelondismou2   

Πηγή Ενημέρωσης: Αννα Κομνηνού Κούμπα, Πρόεδρος Επιτροπής Εθελοντισμού

Τελευταία Νέα