Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών – Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Δ. Γαλάνης: «Μηδενική ανοχή στο φαινόμενο της έμφυλης βίας»

Mε τα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να πληθαίνουν και να  αποκαλύπτονται όλο και περισσότερο, η 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, καθίσταται σημαντική και επίκαιρη όσο ποτέ. 

Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες και καταστροφικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εκτιμάται ότι το 35% των γυναικών έχουν πέσει θύματα βίας σε κάποια στιγμή της ζωής τους, ποσοστό που σε ορισμένες χώρες το φθάνει το 70% ενώ

  • 1 στις 3 γυναίκες θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
  • 1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού

Το φαινόμενο της έμφυλης βίας που δυστυχώς αυξάνεται ραγδαίως, όπως καθημερινά διαπιστώνουμε, είναι ένα κοινωνικό ζήτημα που μας αφορά όλους.

 

H Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 είναι Πανελλαδικής εμβέλειας, 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο: «Τώρα , μπορείς να μιλήσεις και συ! Μη διστάσεις! Είμαστε κοντά σου, σε όλη την Ελλάδα» ενώ η Γενική Γραμματεία Ισότητας λειτουργεί Συμβουλευτικά Κέντρα σε ολη την χώρα , παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε γυναίκες στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού είναι επίσης εδώ, για κάθε γυναίκα που θέλει να μιλήσει, για κάθε γυναίκα που χρειάζεται βοήθεια και δεσμεύεται να διευκολύνει  την πρόσβαση σε δομές και ειδικούς που προσφέρουν ψυχολογική, νομική και ηθική στήριξη . Γιατί η ενημέρωση, η δράση και η μηδενική ανοχή απέναντι στη βία είναι καθήκον όλων μας.

Τιμώντας την Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών φωταγωγούμε τις – εμβληματικές για τον Δήμο μας- ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, σε πορτοκαλί χρώμα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, κ. Δημήτρης Γαλάνης ανέφερε: «Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με την ηλικία, την τάξη, το μορφωτικό και το οικονομικό υπόβαθρο. Οφείλουμε ως πολιτεία, ως κοινωνία και ως άτομα να δημιουργήσουμε τόσο πολιτικές αντιμετώπισης και πρόληψης όσο και υποστηρικτικά δίκτυα, δείχνοντας μηδενική ανοχή απέναντι στο φαινόμενο της έμφυλης βίας.Χρειάζεται να ξαναδούμε τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, και ιδιαίτερα τα αγόρια μας, τις αρχές και τις αξίες που τους μεταφέρουμε, την αγάπη και την υποστήριξη που τους δίνουμε. Έτσι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία στην οποία οι γυναίκες θα νιώθουν σεβασμό και ασφάλεια. Γιατί απέναντι στην εξάλειψη της έμφυλης βίας, άνδρες και γυναίκες χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι και σύμμαχοι».

Φωτογραφία: έργο των μαθητών του Γυμνασίου Φιλοθέης.

885838e3-b0bb-498b-a616-94da7ec8caec

Τελευταία Νέα