Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Παιδικό σχέδιο: μία περίπτωση μοντέρνας τέχνης;»

ZoggSeminariaTexnis

ZoggSeminariaTexnisΤην Τετάρτη 13 Δεκμβρίου ολοκληρώνεται ο χειμερινός Κύκλος Διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης από το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου με γενικό θέμα «Η προσέγγιση της μοντέρνας και αφηρημένης τέχνης».

Μέσα από τη σειρά διαλέξεων γνωρίσαμε ακριβώς τους μηχανισμούς, τους θεσμούς αλλά και τις συνθήκες που διαμόρφωσαν και επέδρασσαν στη συγκρότηση φαινομένων όπως η μοντέρνα και η αφηρημένη τέχνη.

  • Διάλεξη 5η : «Παιδικό σχέδιο: μία περίπτωση μοντέρνας τέχνης;».
  • Ολοκληρώνοντας, θα γίνει προσπάθεια να απαντηθεί το ερώτημα: «Γιατί οι «μικροί καλλιτέχνες» έχουν ημερομηνία λήξης»;
Θα παρουσιαστούν οι έννοιες της «παιδικής τέχνης» και του «μικρού καλλιτέχνη», η ιστορική τους ταυτότητα, οι παρεξηγήσεις, οι κοινωνικές αναγκαιότητες και η γοητεία της «αθωότητας». Θα εξεταστούν παραδείγματα παιδικών έργων ζωγραφικής και σχεδίου τα οποία επιδεικνύουν τις διαφορετικές εκφραστικές ανάγκες, τα διαφορετικά είδη αναπαράστασης και τα πολλαπλά σχεδιαστικά προβλήματα που χειρίζονται τα παιδιά.
 
Εισηγήτρια : κα Ουρανία Κούβου η οποία από το 2003 έως σήμερα διδάσκει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, με γνωστικό αντικείμενο τη Διδακτική της Τέχνης.

Πότε : 19:00 – 21:00
Που : Λ. Δημοκρατίας 49, Ψυχικό, τηλ.: 210 6712 210

Συμμετοχή : Μεμονωμένη διάλεξη 10€/φοιτητές, άνεργοι & οι άνω των 65 ετών 6€ (Πληροφορίες-εγγραφές : 210 6712 210, info@zongolopoulos.gr)

Πηγή ενημέρωσης : Ιστοσελίδα Ιδρύματος

Τελευταία Νέα