Εκδηλώσεις

«Ποδηλατώντας με ασφάλεια στην πόλη»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου, ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού και ο ΟΚΑΠΑ, ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα Αστικής Ποδηλασίας και Κυκλοφοριακής Αγωγής “Safe cycling in town”, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». 

Για παιδιά 7 έως 17 ετών.

Ποδηλατούμε με Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές Ελλάδας στο Olympic Bike Challenge for Safety.

Κάνουμε Ορθοπεταλιές Ζωής για τα παιδιά του συλλόγου «Ελπίδα», βάζοντας τους γονείς να γίνουν εθελοντές δότες Μυελού των Οστών.

Εκπαιδευτές: 

  • Ντενίζ Δημάκη, Olympian Triathlon, πρώτη γυναίκα με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τρίαθλο.
  • Θεόδωρος Τσικούρης, πρωταθλητής ποδηλασίας Δωδεκανήσων και Τριαθλητής.
  • Παντελής Κουτσούκος, Πρωταθλητής Ποδηλασίας Πίστας

 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί όλα τα Σάββατα του Ιουνίου: 5/6, 12/6, 19/6 και 26/6.

H εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου.

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχής

Kυριακή 30 Μαΐου, αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στο site του ΟΚΑΠΑ: www.okapa.gr.

Στις εγγραφές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Α’ ΓΚΡΟΥΠ 7-10 ετών  

ώρες: 17:00-19:00

(ώρα προσέλευσης 16:30)

Β’ ΓΚΡΟΥΠ 11-17 ετών  

ώρες: 19:00-21:00

(ώρα προσέλευσης 18:30) 

Σημείο συνάντησης:

Γυμνάσιο Φιλοθέης, Προαύλιο χώρος (είσοδος από Διαδόχου Κωνσταντίνου)

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της γνώσης των παιδιών μέσα από βιωματική και πρακτική εκπαίδευση, για μια σειρά παραγόντων που σχετίζονται με το ποδήλατο για τη μέγιστη δυνατή διασφάλιση της ακεραιότητας τους όταν χρησιμοποιούν αυτό το μέσο καθώς και τη βελτίωση των γνώσεων που απαιτούνται για την καλύτερη και ασφαλέστερη χρήση του- είτε για διασκέδαση είτε ως μέσου μετακίνησης.

Κατά τη διάρκεια του Θεωρητικού μέρους, τα παιδιά συμμετέχουν σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια μαζί με τον εκπαιδευτή του Ινστιτούτου, συζητούν και καταλήγουν σε συμπεράσματα για τα θέματα ασφαλείας που αφορούν το ποδήλατο. 

Τα παιδιά μέσω των διαδραστικών παιχνιδιών μαθαίνουν τα πάντα για τον εξοπλισμό και την ασφάλεια του ποδηλάτη, τον εξοπλισμό και την καταλληλότητα του ποδηλάτου καθώς και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθεί ένας ποδηλάτης στο δρόμο.

Επιπλέον, μέσω του προγράμματος επιτυγχάνεται σημαντική βελτίωση βασικών και εξειδικευμένων γνώσεων που προάγουν την οδική ασφάλεια των ποδηλατών των οποίων η πιθανότητα για συμμετοχή σε δυστυχήματα είναι αυξημένη. 

Ταυτόχρονα, τα παιδιά συνειδητοποιούν την αξία της ασφαλούς χρήσης του πρώτου μεταφορικού τους μέσου, καλλιεργώντας πρότυπα υγιούς συμπεριφοράς στο δρόμο που θα τους ακολουθούν για όλη τους τη ζωή.

Τελευταίες Εκδηλώσεις