Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Πρωτοβουλία για Δωρεάν προληπτικό Έλεγχο

Exetaseis
ExetaseisΟ Δήμος ενημερώνει τους κατοίκους για την εκστρατεία πρόληψης καρκίνου του παχέος εντέρου, 15 – 30 Απριλίου.
 
Με αφορμή το Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, η πρωτοβουλία για τις «Εβδομάδες Δωρεάν προληπτικού Ελέγχου» διοργανώνεται από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος μας, με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Ογκολογίας Πεπτικού και με τη χορηγία των εξετάσεων από τον Όμιλο Εταιριών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ.
 
Η δράση αυτή απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50 – 75 ετών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν Δωρεάν στην προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαρίνης στα κόπρανα στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ στην Αττική.
 
Καλώντας στο τηλέφωνο 210 6966100, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα που γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο. Πρόκειται για μία σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.
 
Αυτή η μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα τον τρίτο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.
 
Πηγή ενημέρωσης: Ομάδα Σύνταξης από Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας

Τελευταία Νέα