Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Πρόγραμμα Επεμβάσεων Απολύμανσης

Apolymansi1

Apolymansi1Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού έχει αρχίσει εγκαίρως, από τις 5 Απριλίου 2013, πρόγραμμα επεμβάσεων για Εντομοκτονία, Απολύμανση και Μυοκτονία το οποίο θα συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το τέλος του 2013.

Χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα σκευάσματα σύμφωνα με τις υποδείξεις των φορέων Δημόσιας Υγείας, ώστε να μην προκληθούν προβλήματα ευαισθησίας σε ανθρώπους και στο οικοσύστημα της περιοχής.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων) στα εξής σημεία:

 • Σε όλα τα φρεάτια του Δήμου, στα σιντριβάνια, πλατείες και στο ρέμα του Ποδονίφτη, παράλληλα με τον καθαρισμό της βλάστησης.   
 • Σε όλα τα σχολικά και δημοτικά κτήρια, απολύμανση η οποία θα αρχίσει στις 30 Απριλίου 2013 κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, θα συνεχιστεί το καλοκαίρι και θα ολοκληρωθεί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
 •    Δειγματοληπτικοί σταθμοί ελέγχου προνυμφών και ακμαίων.

Οι ενέργειες του Δήμου δεν αρκούν αν οι Δημότες δεν ευαισθητοποιηθούν για να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για επεμβάσεις στους δικούς τους χώρους και κήπους, όπως:Apolymansi2

 1.  Καλό τακτικό κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών στους κήπους
 2. Πότισμα κατά τις πρωινές ώρες
 3. Απομάκρυνση από τα σημεία, όπου υπάρχει στάσιμο νερό, π.χ. βάζα, γλάστρες, υδρορροές, λεκάνες παλιά λάστιχα
 4. Τα καπάκια των φρεατίων και βόθρων πρέπει να είναι ερμητικά κλειστά
 5. Να μην διοχετεύονται ακάθαρτα νερά στα ρείθρα των δρόμων
 6. Να μην ρίπτονται ακάθαρτα νερά και απορρίμματα ανεξέλεγκτα
 7. Να λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ατομικής πρόληψης (εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά, περιοδικοί ψεκασμοί, αντικουνουπικά πλέγματα- σήτες, χρήση ανεμιστήρων, κλιματιστικών και λαμπτήρων κίτρινου χρώματος).
 8. Βοηθούν επίσης τα αρωματικά φυτά, όπως δεντρολίβανο, ρίγανη, βασιλικός κ.λπ.

Όπως επισημαίνει η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κα. Αικατερίνη Πετρίτση-Μουράντ “η κοινή προσπάθεια και συνεργασία όλων, Δήμου και κατοίκων πιστεύουμε ότι θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα για ένα καλύτερο καλοκαίρι. Λόγω της έντασης του προβλήματος των κουνουπιών πληροφορηθήκαμε ότι και η Περιφέρεια άρχισε επεμβάσεις εντομοκτονιών σε χώρους αρμοδιότητάς της.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση τηλεφωνήστε στη Διεύθυνση Καθαριότητας & Πρασίνου, γραμματεία τηλ. : 210 6855095, 210 6812171

 

Πηγή ενημέρωσης: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αικατερίνη Πετρίτση-Μουράντ

Ενημέρωση: 29 Απριλίου 2013

Τελευταία Νέα