Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο ύπαιθρο κατά τους θερινούς μήνες μπορεί να πάθουν σοβαρή βλάβη της υγείας τους.
Ηλίαση, Εγκαύματα, Θερμική Εξάντληση, Κράμπες, Θερμοπληξία.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), η θερμότερη περίοδος αναμένεται συνήθως το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου και το πρώτο του Αυγούστου, οπότε η μέση μεγίστη θερμοκρασία κυμαίνεται από 29 C μέχρι 35 C. Επίσης, κατά περιόδους, ενσκήπτει και καύσωνας.
Γι’ αυτό ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, για την προστασία των εργατουπαλλήλων του Δήμου που εργάζονται το καλοκαίρι στο ύπαιθρο (στην Τεχνική Υπηρεσία, στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου), δημοσιοποίησε, σε κατάλληλους χώρους εργασίας, αφίσα με λεπτομερείς οδηγίες για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης όσων εργάζονται στο ύπαιθρο το καλοκαίρι.
Η Δρ Ελένη Ζορμπά, MD, PhD, Ειδική Ιατρός Εργασίας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και ο Δρ Θεόδωρος Μπάζας, MD, PhD, Ειδικός Ιατρός Εργασίας, Ανώτερο Μέλος της Σχολής Ιατρικής της Εργασίας του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών του Λονδίνου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, συνέταξαν αυτές τις οδηγίες και είχαν την επιμέλεια της αφίσας.
«Οδηγίες για την Πρόληψη της Θερμικής Καταπόνησης κατα την Εργασία το Καλοκαίρι σε Υπαίθριους Χώρους» (επιλέξτε την εικόνα για να διαβάσετε τις Οδηγίς) :
Πηγή ενημέρωσης : Δρ Θεόδωρος Μπάζας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.