Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Πρόσκληση για συνδρομή παλαιών φωτογραφιών

LeukomaDimou2
LeukomaDimou2Οργανώνουμε ένα ψηφιακό “λεύκωμα” με παλαιές φωτογραφίες από τις τρείς κοινότητες της πόλης και ζητάμε την συμμετοχή σας.
 
Να αναδείξουμε μία διαδρομή με εικόνες στην ιστορία της περιοχής, περιεκτική και ευσύνοπτη μέσα από φωτογραφίες εποχής!
 
Να ανασύρουμε οπτικές μνήμες λίγο ως πολύ ξεχασμένες και με αυτό τον τρόπο η δημοτική ιστοσελίδα να συνεισφέρει σε νεότερους και παλαιότερους κατοίκους έναν “οδηγό” στην ιστορία της πόλης μας.
 
Προσκαλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας,  όλους εσάς που διαθέτετε αρχείο ιστορικών φωτογραφιών του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, να συμμετάσχετε στο “λεύκωμα” στέλνοντας φωτογραφίες σας, που θα δημοσιευτούν εδώ.
 
Κατηγορίες φωτογραφιών που ενδιαφέρουν:
  1. Φυσικό περιβάλλον – τοπία. 
  2. Αστικό Περιβάλλον. Παλαιά σπίτια, γήπεδα, κήποι σπιτιών, κλπ.
  3. Προσωπικές στιγμές. Φωτογραφίες που να δείχνουν προσωπικές στιγμές με φόντο τον δημόσιο ή ιδιωτικό περιβάλλον της εποχής
  4. Από το 1920 μέχρι και την δεκαετία ’70…
Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας (φωτισμός, χρώματα κ.λπ.).
 
Προκειμένου για ιστορικές φωτογραφίες που υπάρχουν σε χαρτί, θα πρέπει να είναι σκαναρισμένες σε ανάλυση τουλάχιστον 400dpi. Εναλλακτικά μπορούν να μας παραδοθούν για σκανάρισμα τα πρωτότυπα, τα οποία θα επιστραφούν μαζί με τα σκαναρισμένα αρχεία.
 
Τρόπος αποστολής:
 
Τα αρχεία μπορούν να στέλνονται με την υπηρεσία www.wetransfer.com (ή κάποια ανάλογη) στην διεύθυνση content@philothei-psychiko.gr,  ή μπορείτε να περάσετε από το Δημαρχείο να μας τις δείξετε…θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε.
 
Πληροφορίες:  content@philothei-psychiko.gr, 213 2014740
 
 
Πηγή Ενημέρωσης: Ομάδα Σύνταξης

Τελευταία Νέα