Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Πρότυπη Υπηρεσία για Κινητές Συσκευές

App

AppΜε χαρά σας καλωσορίζουμε στον νέο τρόπο άμεσης ενημέρωσης προς τους Δημότες και επισκέπτες του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος κ. Παντελής Ξυριδάκης:

“Από την αρχή της θητείας μας, έχουμε δεσμευθεί για ένα Δήμο ο οποίος θα αποτελεί πρότυπο σε θέματα περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής και εξυπηρέτησης του πολίτη με την χρήση της τεχνολογίας και στο πλαίσιο αυτό υλοποιήθηκε η (ανανεωμένη) Δημοτική Πύλη.

Σήμερα, ο Δήμος μας με την νέα Υπηρεσία σε τεχνολογία αιχμής, δίνει την δυνατότητα σε κατοίκους  και επισκέπτες, να ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα μέσα από την κινητή τους συσκευή για ότι συμβαίνει στο Δήμο μας:

  • τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, για τις παρεμβάσεις μας σε θέματα καθημερινότητας,
  • για τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες στην πόλη,
  • όπως επίσης και για μια σειρά από υπηρεσίες και επιλογές για την οικογένεια, για το παιδί, για την εργαζόμενη μητέρα, για τους νέους, για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Όμως, η εφαρμογή αυτή δεν δημιουργήθηκε μόνο για να «μιλάμε», αλλά και για να «ακούμε». Για να δώσουμε την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους συνδημότες μας να αναφέρουν τυχόν προβλήματα που διαπιστώνουν μέσα στο προάστιό μας.

  • Τραβώντας μία φωτογραφία, θα ενημερώνετε την αρμόδια υπηρεσία για το πρόβλημα που έχετε εντοπίσει, προκειμένου να προβεί το συντομότερο δυνατόν στην επίλυσή του.

Η τεχνολογία μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε αυτή τη δικτυακή εφαρμογή. Η συμμετοχή μας είναι αυτή που θα του δώσει ζωή και λόγο ύπαρξης”.

Ο κ. Ξυριδάκης στο μήνυμά του καταλήγει με την προτροπή: “Ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής, δεσμεύομαι να είμαι προσωπικά παρών και σε αυτή την προσπάθεια επικοινωνίας. Σας καλώ όλους να τη στηρίξετε.

Πώς ΛειτουργείApp2

 Κατεβάζοντας δωρεάν ο δημότης την εφαρμογή στην οθόνη της κινητής του συσκευής εμφανίζονται χαρακτηριστικές φωτογραφίες της περιοχής. Πατώντας πάνω σε αυτές ανοίγει μια νέα οθόνη με πέντε επιλογές: Ο Δήμος, Νέα Εκδηλώσεις, Υπηρεσίες, Αναφορά προβλήματος και Gallery.

Ο Δήμος: μετά από ένα μήνυμα του Δημάρχου παρουσιάζεται το δημοτικό συμβούλιο και τα στοιχεία επικοινωνίας καθώς και η γεωγραφική θέση του Δημαρχείου.

Νέα Εκδηλώσεις : Μέσω RSS παρουσιάζονται όλα τα νέα που δημοσιεύονται στο site του Δήμου.

Υπηρεσίες : Αναγράφονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου καθώς τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις τους. Μέσω της εφαρμογής ο Δημότης μπορεί να καλέσει αυτόματα (τηλεφωνική κλίση) ή να οδηγηθεί με χάρτη στην συγκεκριμένη υπηρεσία. Εφ όσον η συσκευή του διαθέτει GPS τον οδηγεί από το σημείο που βρίσκεται στο σημείο προορισμού του.

Αναφορά Προβλήματος : Ο Δημότης έχει την δυνατότητα με την χρήση της κάμερας της κινητής του συσκευής να στέλνει φωτογραφία με σχόλια στο δήμο, αναφέροντας συγκεκριμένο πρόβλημα π.χ. λακκούβα στο δρόμο ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση των τεχνικών υπηρεσιών .

Gallery: Παρουσιάζονται φωτογραφίες από ιστορικά ή και χαρακτηριστικά σημεία του Δήμου.

Συσκευές πού Λειτουργεί

  1. iPhone, iPad and iPod touch, Requires iOS 7.0 or later. This app is optimized for iPhone 5., size 5.7Mb
  2. Mobile συσκευές με λειτουργικό Android 

Πού βρίσκετε την Εφαρμογή

“Κατεβάστε” στην κινητή σας συσκευή την εφαρμογή από: download from App Store-Category: Productivity-Upcom.eu ή για συσκευή Android από: google play, επιλογή “Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού”.

Demo
https://itunes.apple.com/gr/app/demos-philothees-psychikou/id783658528?mt=8

 

Πηγή Ενημέρωσης: Γραμματεία Δημάρχου

Τελευταία Νέα