Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Στα “πορτοκαλί”!

2011261015 1

2011261015 1

 

Κατά της βίας εις βάρος των γυναικών

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού ενώνει τη φωνή και τις δυνάμεις του με τον ΟΗΕ και την παγκόσμια καμπάνια «ORANGE THE WORLD», φωτίζοντας «πορτοκαλί» τις εμβληματικές ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, χρώμα ευαισθητοποίησης κατά της βίας των γυναικών.

Συμμετέχοντας ενεργά στις «πορτοκαλί» δράσεις ανά τον κόσμο, ο Δήμος μας φώτισε το έργο «Ομπρέλες», σήμα κατατεθέν του Προαστίου μας, από την Τετάρτη 25/11 και για 16 ημέρες, έως και τις 10 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- στέλνοντας ισχυρό μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Το φετινό θέμα της διεθνούς καμπάνιας είναι: «Φώτισε τον Κόσμο Πορτοκαλί», με βασική στόχευση την ευαισθητοποίηση και υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών, στον αγώνα αφύπνισης ενάντια σε κάθε μορφή βίας σε βάρος της γυναίκας. Ολόκληρη η Ευρώπη ρίχνει «φως» σε ένα θέμα που αγγίζει εκατομμύρια γυναίκες, φωταγωγώντας κεντρικά κτίρια και μνημεία ευρωπαϊκών πόλεων με πορτοκαλί χρώμα, που συμβολίζει την αισιοδοξία για ένα μέλλον πιο φωτεινό και απαλλαγμένο από την έμφυλη βία.

Την πρωτοβουλία έλαβε ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, θέλοντας να στηρίξει ο Δήμος τον αγώνα ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών, κατόπιν εισήγησης του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ψυχικού που ευχαριστεί θερμά για το πολύτιμο έργο και την ευαισθητοποίηση που προσφέρει στην τοπική μας κοινωνία. Παράλληλα ενισχύεται και το σημαντικό έργο του Δικτύου SDG 17 Greece.

 

2011261015 2

(Εδώ, ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κλαίρη Συνανιώτου)

 

Δελτίο Τύπου, Γραφείο Δημάρχου

Τελευταία Νέα