Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Συνάντηση μελών EASPD

EASPD2

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση τακτικών  και υποψήφιων μελών της EASPD  (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities) που διοργάνωσε η ΕΣΤΙΑ την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Φιλοθέης – Ψυχικού.

EASPD2

Η συνάντηση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου ο οποίος τόνισε ότι «όταν συνειδητοποιήσουμε ότι, η ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην παραγωγική διαδικασία και στην καθημερινότητα μας είναι κέρδος τότε έχουμε όλοι  να ωφεληθούμε από αυτήν και διαβεβαίωσε ότι με χαρά θα περιμένει προτάσεις ώστε να συμβάλει και ο Δήμος με τον καλύτερο τρόπο και τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της απόλυτης ενσωμάτωσης στον κοινωνικό ιστό των ατόμων με νοητική υστέρηση».

Οι εργασίες της συνάντησης χωρίστηκαν σε δυο θεματικές ενότητες :

  • Αρχικά διατυπώθηκαν σχόλια, δυσκολίες αλλά και προτάσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας στον τομέα της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία. Οι διαπιστώσεις θα περιληφθούν στην ετήσια έκθεση που υποβάλλει η EASPD στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  • Στη συνέχεια   παρουσιάστηκε το έργο της EASPD και τα πλεονεκτήματα συμμετοχής υποψήφιων μελών σε αυτήν.
Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία και ενεργοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας κάτω από την ομπρέλα της EASPD.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φιλοθέης–Ψυχικού κος Ξυριδάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού κα Πετρίτση-Μουράντ, η Δημοτική Σύμβουλος κα Νέλλη Λάβδα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της ΜΕΛΕΔΩΝΗ κος Στεεφανίδης και  εκπρόσωποι των φορέων Αμυμώνη, ΑΛΜΑ, Εργαστήρι, Μαργαρίτα, Θεοτόκος, το Πέταγμα, ΚΙΝ.Α.ΨΥ, Παναγία Ελεούσα, Μέριμνα, ο Σωτήρ, Ινστιτούτο Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης, ΔΕΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ και Νόηση.

EASPD

Ευχαριστούμε θερμά τη όλους τους καταξιωμένους εκπροσώπους των φορέων ΑμεΑ για την ενεργή παρουσία και συμβολή τους στην συνάντηση.

Πηγή ενημέρωσης : Δελτίο Τύπου Γραμματείας Δημάρχου

Τελευταία Νέα