Την Κυριακή 5 Μαρτίου η Λέσχη του Βιβλίου, σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Μ’ ένα βιβλίο συζητώ».
Ο κ. Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης, Πτυχιούχος Νομικής- Μaster Διεθνείς Σχέσεις θα εισηγηθεί για συζήτηση με το κοινό το κοινωνικό μυθιστόρημα της Εντίτα Μόρρις, «Τα λουλούδια της Χιροσίμα», Εκδόσεις Θεμέλιο.
Υπόθεση : Το βιβλίο εκτυλίσσεται 15 χρόνια μετά την 6η Αυγούστου 1945, ημέρα της ατομικής έκρηξης στη Χιροσίμα.
O Σαμ, ένας νεαρός Αμερικανός, μπαίνει οικότροφος σε ένα σπίτι Γιαπωνέζων. Η νεαρή οικοδέσποινά του Γιούκα προσπαθεί να του κρύψει τα φρικτά της εγκαύματα, το σωματικό και ψυχικό μαρτύριο της οικογένειάς της που υποφέρει από τις συνέπειες της ραδιενέργειας. O Σαμ, μέσα από τη συναναστροφή του με τη Γιούκα, ανακαλύπτει σταδιακά το οικογενειακό τους δράμα, νιώθει αλληλέγγυος με τα θύματα και συμμερίζεται τις αξίες και το στόχο της ζωής της: να συντηρεί τη μνήμη του ολοκαυτώματος και να αγωνίζεται για την ειρήνη, ενάντια στην ανθρώπινη βαρβαρότητα.
- Πώς γίνεται αυτός ο αγώνας; Έχει δοθεί απάντηση στο καίριο ερώτημα;
Το ερώτημα βέβαια για το ποιος ευθύνεται για το δράμα της Χιροσίμα και τώρα ακόμα, ύστερα από 72 χρόνια, τίθεται. Και η απάντηση ότι φταίει ο πρόεδρος της Αμερικής απλά ξεκινάει το σχετικό διάλογο: «Ο ίδιος συμβουλεύτηκε το πολεμικό του συμβούλιο. Κι αυτοί τους πιθανούς αριθμούς των σκοτωμένων στις δύο περιπτώσεις.» Φταίνε λοιπόν οι αριθμοί; Αυτή είναι η «επίσημη απάντηση» λέει ο αντίλογος, απαξιώνοντας την Αμερική και τα αρχεία της….
- Αλλά μια τέτοια απόφαση πώς αλλιώς θα μπορούσε να ληφθεί σε μια Δημοκρατία;!…. Κ.ο.κ. η συζήτηση μπορεί να συνεχίζεται από τον πιλότο του βομβαρδιστικού που έριξε τη βόμβα, τον Χίτλερ, τον Χιροχίτο και μέχρι αυτούς που εφεύραν την ατομική βόμβα…..
Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση ποιοτικού βιβλίου.
Πότε: 6.30 μ.μ.
Που : Στη Λέσχη: Αδριανού 3, Νέο Ψυχικό, Στάση Σκαλάκια
Πηγή ενημέρωσης : Ελληνική Λέσχη Βιβλίου