Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Τα «Φώτα» στο Δήμο μας

Theofaneia

Theofaneia Νεαροί κολυμβητές αψήφισαν το κρύο στον Αγιασμό των Υδάτων τα Θεοφάνεια μετά τη Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς του προάστιου.

Αγιασμός των Υδάτων αποκαλείται η ιδιαίτερη, έκτακτη ακολουθία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα Θεοφάνια, που υπενθυμίζει τη Βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό και κατά την οποία ο ιερέας καθαγιάζει το νερό με τριπλή εμβάπτιση του Τιμίου Σταυρού μέσα στο νερό.

Δεν είναι γνωστό πότε & γιατί καθιερώθηκε ο αγιασμός των υδάτων αφού στην Καινή Διαθήκη δεν εμφανίζεται τέτοια διαδικασία με τη σημερινή έκταση & υπόσταση, θεωρείται ότι αυτό έγινε τα πρώτα χριστιανικά χρόνια και πάντως πριν από τον 4ο αιώνα μ.Χ. Ο Πατριάρχης Φώτιος Α΄ διαμόρφωσε οριστικά την ακολουθία του αγιασμού.

Στην έκτακτη ακολουθία την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 έψαλαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος και ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Μιχαήλ Σταθάκης.

Theofaneia2

Παρά το τσουχτερό κρύο οι μικροί κολυμβητές βούτηξαν γεμάτοι χαρά στο νερό του Δημοτικού Κολυμβητήριου και αναδύθηκαν με έναν τυχερό να κρατάει στο χέρι του τον σταυρό.

Theofaneia4

Από την Δημοτική αρχή, ήταν εκεί ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης με την σύζυγό του Χαρά και την πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου. Μαζί τους οι Αντιδημάρχοι κ.κ. Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ, Νατάσσα Αγγελάκη, Μάρω Τρέζου, Άλκης Γάτος & Βύρων Σαμαρόπουλος, καθώς και η Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ., Σόφη Ζαφρακοπούλου. Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέου Ψυχικού, Νένα Πασσά & ο πρώην Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α., Γεράσιμος Αλέξανδρος – Μαζαράκης.

Επίσης παρευρέθησαν, οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Κανελλάκης, Γιάννης Δελακουρίδης, Δημήτρης Γαλάνης, Ελένη Χαρλαύτη, ο Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Νέου Ψυχικού Βασίλης Γιαννίκος και η πρώην δημοτική σύμβουλος Ελένη Δουνδουλάκη.

Theofaneia3

 Πηγή ενημέρωσης : Γραμματεία Δημάρχου

Τελευταία Νέα