Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Το κορίτσι που ήθελε ν’ αγγίξει το μισοφέγγαρο»

PuppetTheatre
PuppetTheatreΤο Σάββατο 9 Απριλίου υποδεχόμαστε στο Στέκι του Παιδιού το ParaMana Puppet Theatre ένα σύγχρονο Πειραματικό Θέατρο Σκιάς.
 
Η παράσταση είναι βασισμένη στο γιαπωνέζικο παραμύθι Tsuki no Waguma – The Crescent Moon Bear και είναι μοναδική στο είδος της από άποψη τεχνικής και εξοπλισμού στην Ελλάδα, με
  • τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς,
  • προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα,
  • ζωντανή αφήγηση και
  • ηλεκτρονική μουσική ειδικά γραμμένη για την παράσταση.
Η ιστορία μιλά για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα του. Η παράσταση διαπραγματεύεται την έννοια του πολέμου ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας και υπογραμμίζει τις θλιβερές συνέπειες που απορρέουν από αυτόν.
 
Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα παρασκήνια του Σύγχρονου Πειραματικού Θεάτρου Σκιών και να ανακαλύψουν τα μυστικά του ParaMana, τόσο τις τεχνικές, όσο και τις κατασκευές.

ParaMana Puppet Theatre:

Το Κουκλοθέατρο ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό να συνδυάσει το παραδοσιακό κουκλοθέατρο με νέες και καινοτόμες τεχνικές. Μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει τέσσερις παραστάσεις ενώ μέσα στο 2016 ετοιμάζει μια ακόμη καινούρια παραγωγή για ενήλικο κοινό τον ‘Hikaru’. Κάθε μία από αυτές τις καλλιτεχνικές δουλειές χαρακτηρίζεται από την ιδιαιτερότητα και την πρωτοτυπία των τεχνικών που χρησιμοποιεί.

Από τον Σεπτέμβριο και μέχρι το καλοκαίρι η ομάδα ταξιδεύει σε σχολεία όλης της Ελλάδας και παρουσιάζει παραστάσεις θεάτρου σκιών σε παιδιά και εφήβους στηρίζοντας με ποσοστό επί των εσόδων την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου». Συντελεστές:

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης,
Εμψύχωση φιγούρας-Ζωντανή Αφήγηση: Αναστασία Παράβα,
Μουσική – Ήχος: Στέλιος Γιαννουλάκης

 
Πότε: 18.00 – 18.50 

Που: Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, Αίθουσα Θεάτρου / Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων, Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας

Γενική είσοδος: 6€.  Απαραίτητη η κράτηση θέσης, μόνο μέσω email: info@stekitoupaidiou.gr. Για παιδιά από 4 – 12 ετών.

Πηγή Ενημέρωσης: Υπεύθυνος Προγράμματος, κ. Πάνος Μιχαλάκος, πληροφορίες: 6945-297974

 

Τελευταία Νέα