Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Υπάρχει πρόληψη για τη νόσο Αλτσχάιμερ;»

Altzheimer2

Altzheimer2Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου εκδήλωση για διαταραχές μνήμης, άνοια και νόσο Αlzheimer με θέμα «Υπάρχει πρόληψη για τη νόσο Αλτσχάιμερ;».

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας στο Δήμο του Συμβουλευτικού Σταθμού για τη Νόσο Alzheimer, σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Αlzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στον Σταθμό μπορούν να λάβουν υπηρεσίες κάτοικοι του δήμου μας και συγκεκριμένα:

  • ασθενείς που πάσχουν από άνοια,
  • μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας,
  • άτομα άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης,
  • επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας,
  • εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί ως ομιλήτριες :

  1. Η Δρ. Παρασκευή Σακκά, νευρολογός-ψυχίατρος, πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, πρόεδρος Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια, με θέμα: «Υπάρχει πρόληψη για τη νόσο Αλτσχάιμερ;»
  2. Η κα Ελένη Μαργιώτη, κλινική νευροψυχολόγος, υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Αμαρουσίου για άτομα με άνοια, με θέμα: «Η λειτουργία της μνήμης».

Πότε : 12:00
Που : Λέσχη Δημιουργικής Ωριμότητας και Φιλίας, οδός Ρήγα Φεραίου, Νέο Ψυχικό

Ώρες Λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού

  • Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 9.00 – 14.00 στο Ισόγειο της Λέσχης Δημιουργικής Ωριμότητας και Φιλίας (ΚΑΠΗ) Νέου Ψυχικού (οδός Ρήγα Φεραίου)
  • Για ραντεβού τηλ. 210 75 63 580 (Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη 10.00 – 14.00)

Altzheimer3

Πηγή ενημέρωσης : κα Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ, Αντιπρόεδρος Κοινωνικής Πρόνοιας

 

Τελευταία Νέα