Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου εκδήλωση για διαταραχές μνήμης, άνοια και νόσο Αlzheimer με θέμα «Υπάρχει πρόληψη για τη νόσο Αλτσχάιμερ;».
Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας στο Δήμο του Συμβουλευτικού Σταθμού για τη Νόσο Alzheimer, σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Αlzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι στον Σταθμό μπορούν να λάβουν υπηρεσίες κάτοικοι του δήμου μας και συγκεκριμένα:
- ασθενείς που πάσχουν από άνοια,
- μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας,
- άτομα άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης,
- επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας,
- εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί ως ομιλήτριες :
- Η Δρ. Παρασκευή Σακκά, νευρολογός-ψυχίατρος, πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, πρόεδρος Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια, με θέμα: «Υπάρχει πρόληψη για τη νόσο Αλτσχάιμερ;»
- Η κα Ελένη Μαργιώτη, κλινική νευροψυχολόγος, υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Αμαρουσίου για άτομα με άνοια, με θέμα: «Η λειτουργία της μνήμης».
Πότε : 12:00
Που : Λέσχη Δημιουργικής Ωριμότητας και Φιλίας, οδός Ρήγα Φεραίου, Νέο Ψυχικό
Ώρες Λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού
- Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 9.00 – 14.00 στο Ισόγειο της Λέσχης Δημιουργικής Ωριμότητας και Φιλίας (ΚΑΠΗ) Νέου Ψυχικού (οδός Ρήγα Φεραίου)
- Για ραντεβού τηλ. 210 75 63 580 (Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη 10.00 – 14.00)
Πηγή ενημέρωσης : κα Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ, Αντιπρόεδρος Κοινωνικής Πρόνοιας