Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Χαμόγελα στους Αγιασμούς των Σχολείων

Agiasmos1

Agiasmos1

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και όλα τα σχολεία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού ζούν ίσως την πιο ξεχωριστή ημέρα του χρόνου. Είναι η αρχή άλλης μιας χρονιάς, μετά από το «διάλειμμα» του καλοκαιριού και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.

Κάποιοι αναπολούν την χαλαρότητα των μηνών που πέρασαν, άλλοι είναι έτοιμοι να «ανοίξουν» το μυαλό τους στην γνώση και οι περισσότεροι φτιάχνουν τα πηγαδάκια γνωστών και φίλων. Είναι η ημέρα που ξεκινάει επίσημα η χρονιά όμως και – από αυτήν – δεν μπορούσαν να λείψουν οι άνθρωποι που κρατούν το τιμόνι του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια.

Από το πρωί, ο Δήμαρχος κ. Παντελής Ξυριδάκης αλλά και οι Αντιδήμαρχοι, φρόντισαν να μην βρεθεί κανένα σχολείο χωρίς εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής στον αγιασμό. Με αρχή το Γυμνάσιο και Λύκειο του Ψυχικού, συνέχεια στο Λύκειο του Νέου Ψυχικού και τέλος στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Φιλοθέης, ο Δήμαρχος κ. Ξυριδάκης, βρέθηκε κοντά στα παιδιά που ξεκίνησαν και τυπικά την πορεία τους για αυτή τη νέα σχολική χρονιά.

Ανάμεσα στα άλλα, ο Δήμαρχος κ. Παντελής Ξυριδάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά :

«…Στους εκπαιδευτικούς μας, εύχομαι να έχουν τη δύναμη που χρειάζεται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, για να ανταποκριθούν για μια ακόμη χρονιά στο δύσκολο παιδαγωγικό τους έργο, προς όφελος των μαθητών. Και θέλω να τους ζητήσω να δείξουν τον ίδιο ζήλο και την αυταπάρνηση που έδειξαν και τα προηγούμενα χρόνια, επιτελώντας το υψηλό τους λειτούργημα». Σχετικά με την πληρότητα αλλά και την επιτυχία που εμφανίζουν τα σχολεία του Δήμου μας, ο δήμαρχος ήταν σαφής: «…Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού, για μια ακόμη χρονιά ανταποκρίνεται με συνέπεια και ευθύνη στις υποχρεώσεις του, απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας. Παρά την έλλειψη κρατικής αρωγής και χρηματοδότησης, θα καταφέρουμε για μια ακόμη χρονιά να διατηρήσουμε πολύ ψηλά το επίπεδο των δημόσιων σχολικών μας δομών (…) Τα δημόσια σχολεία της Φιλοθέης, του Νέου Ψυχικού και του Ψυχικού, θα διακριθούν και φέτος, ως πρότυπες δημόσιες σχολικές μονάδες . Η υψηλή ποιότητα των σχολείων μας, αποδεικνύεται άλλωστε από την αύξηση – για μια ακόμη χρονιά – του αριθμού των μαθητών που επιλέγουν να εγγραφούν σε αυτά» (Δείτε ολόκληρο το μήνυμα του Δημάρχου, εδώ).

Agiasmos2

Καλή χρονιά λοιπόν σε όλους και με τις αναμενόμενες επιτυχίες στο τέλος της !

Πηγή ενημέρωσης : Γραμματεία Δημάρχου

Τελευταία Νέα