Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Χορήγηση Υποτροφιών σε Δημότες

Seminario
SeminarioΤο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών χορηγεί δύο υποτροφίες για παρακολούθηση του Προγράμματος Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Οι δύο υποτροφίες (1.000 ευρώ / υποτροφία) θα χορηγηθούν αποκλειστικά σε δημότες Φιλοθέης – Ψυχικού, σε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

Το Δίπλωμα στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα (DoSE) συμβάλλει στην καλλιέργεια επιχειρηματικών και διοικητικών δεξιοτήτων στην κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Στόχος του είναι η ανάπτυξη βιώσιμων πρωτοβουλιών κοινωνικού σκοπού και η υποστήριξή τους σε οργανωτικό επίπεδο για να πολλαπλασιάσουν το θετικό τους αντίκτυπο στην κοινωνία. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους και όσες επιδιώκουν να αποκτήσουν κατάλληλες γνώσεις και επαρκείς δεξιότητες για να δημιουργήσουν βιώσιμες κοινωνικές επιχειρήσεις, για να διαχειρίζονται αποτελεσματικά θέματα που απασχολούν τις κοινωνικές επιχειρήσεις και για να αναλάβουν ρόλο συμβουλευτικής στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας.

Στο τέλος του ετήσιου προγράμματος διάρκειας 220 ωρών οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:

  • Αποκτήσουν δεξιότητες διαχείρισης εγχειρημάτων κοινωνικού σκοπού
  • Τεστάρουν πιθανές ιδέες ανάπτυξης κοινωνικών επιχειρήσεων μέσω της διαμόρφωσης καμβά επιχειρηματικού μοντέλου και επιχειρηματικών σχεδίων
  • Αξιοποιούν τεχνικές μάρκετινγκ, πωλήσεων και ηλεκτρονικού εμπορίου για να προωθούν εγχειρήματα κοινωνικού σκοπού
  • Μετρούν αποτελεσματικά τον κοινωνικό τους αντίκτυπο.

Έναρξη 27/9/2016 (ηλεκτρονικές αιτήσεις έως 20 Σεπτεμβρίου). Δείτε το Δελτίο Τύπου, εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του προγράμματος, όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τη δομή, το περιεχόμενο και το χρονοπρόγραμμα.

Πηγή ενημέρωσης: Γραμματεία Δημάρχου

Τελευταία Νέα