Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ/Bossa Nova

bossabanner

bossaphoto

Bossa Nova του Κωνσταντίνου Ρήγου

Σήμερα Σάββατο σας προσκαλούμε να διασκεδάσουμε παρέα με μία μοναδική χοροθεατρική παράσταση που παραχωρεί το Εθνικό Θέατρο μόνο για 24 ώρες.

Μια πρωτότυπη παράσταση όπου οι ηθοποιοί μεταμορφώνονται σε χορευτές και οι χορευτές σε ηθοποιούς θα θαυμάσουμε αγαπημένους μας πρωταγωνιστές σε ξεχωριστές ερμηνείες. Η Μαρία Ναυπλιώτου, η Θέμις Μπαζάκα, ο Αντώνης Φραγκάκης, η Στεφανία Γουλιώτη και ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης είναι μόνο μερικοί από το ταλαντούχο καστ των ηθοποιών που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν σε μια παράσταση με κέντρο τον έρωτα.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στη Βραζιλία στα τέλη της δεκαετίας του ’50, ένα νέο μουσικό κύμα γεννιέται καθώς η «λαϊκή» σάμπα δίνει τη θέση της στη Bossa Nova – στο νέο κύμα – στη μουσική των εύπορων παραλιακών προαστίων. Οι Βραζιλιάνοι αστοί χορεύουν και η λατινοαμερικάνικη μουσική σκηνή απογειώνεται.

Σε ένα πάρτυ, κάτω από τους ήχους της Bossa Nova, ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί συναντιούνται, χορεύουν, διασκεδάζουν. Καθώς η ώρα περνά, ο λόγος εναλλάσσεται με τη μουσική, με το τραγούδι και τον χορό τα πάντα αρχίζουν να διαλύονται. Τα σώματα των ερμηνευτών ακολουθούν το ρυθμικό επαναλαμβανόμενο μοτίβο της Bossa Nova και μας μιλάνε για την κυκλική πορεία στις ζωές και τις σχέσεις των ανθρώπων. Οι ερμηνευτές αυτοσχεδιάζουν με κείμενα δικά τους ή με αφορμή κείμενα άλλων καταθέτουν δικές τους εμπειρίες και σκέψεις. Ο έρωτας βρίσκεται στο επίκεντρο …Γνωριζόμαστε, ερωτευόμαστε, ζούμε την απόλυτη ευτυχία του έρωτα αλλά και τη θλίψη που ακολουθεί…και όταν όλα τελειώσουν ξεκινάμε πάλι από την αρχή.

Διάρκεια 120΄

Η παράσταση είναι διαθέσιμη από σήμερα Σάββατο 2.5.2020 στις 13.00 έως αύριο Κυριακή 3.5.2020 στις 13.00

Δείτε ολόκληρη την παράσταση εδώ

Τελευταία Νέα