Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΧΟΡΟΣ/The Thread

theadbanner

thetreadphoto

The Thread (Το νήμα)

Ο διάσημος χορογράφος Russell Maliphant συνεργάζεται με τον βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη Vangelis για αυτό το εκπληκτικό έργο, το οποίο έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Sadler’s Wells την άνοιξη του 2019.

Εμπνευσμένη από την αρχαία μυθολογία και την εκρηκτική ηλεκτρονική μουσική, αυτή η σύγχρονη χορευτική παραγωγή εξερευνά μεταβαλλόμενες μορφές παραδοσιακού ελληνικού χορού.

Η παράσταση βασίζεται στο διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Από τη μία οι παραδοσιακοί Ελληνικοί χοροί που από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα μας φανερώνουν την διαχρονία του Ελληνικού Πολιτισμού και από την άλλη ο σύγχρονος χορός. Δύο κόσμοι φαινομενικά αντίθετοι και ξένοι. Ο κόσμος της παράδοσης που εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την εξωστρέφεια και ο κόσμος της σύγχρονης κίνησης που εκπροσωπεί την αναζήτηση και τον εσώτερο κόσμο των ανθρώπων. Οι δύο «αταίριαστοι» δρόμοι εμφανίζονται επί σκηνής και πότε αντιδικούν, πότε συμπλέουν, πότε εκθέτουν τη διαφορετικότητα τους και πότε επιδιώκουν τη συνεννόηση.

Η εξαίρετη πρωτότυπη και εμπνευσμένη για τη συγκεκριμένη παράσταση μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, έχει έντονη τη γνωστή μουσική γραφή του Βαγγέλη, ενώ πλαισιώνεται αρμονικά από εξαιρετικούς σολίστες παραδοσιακών μουσικών οργάνων (γκάιντες, λύρες, νταούλια κλπ). Αυτή η μουσική πότε διαχωρίζει και πότε ενώνει τους δύο αυτούς κόσμους δημιουργώντας μια ξεχωριστή μουσική ενότητα που σε καθηλώνει.

«Η παράσταση είναι μια ανασκαφή τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον»
Vangelis

Η αναγνωρισμένη δημιουργική ομάδα περιλαμβάνει: καλλιτεχνική σύλληψη από τη Γεωργία Ηλιοπούλου, φωτισμούς από τον «χορογράφο του φωτός», Michael Hulls και σχεδιασμό κοστουμιών από τη βραβευμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, με έδρα το Λονδίνο, Μαίρη Κατράντζου.

Διάρκεια 75’

Διαθέσιμη έως την Πέμπτη 23 Απριλίου

Δείτε την παράσταση εδώ

Τελευταία Νέα