Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Χορωδία Ανέργων»

FestXalandriou Rematia

FestXalandriou RematiaΤην Τετάρτη 30 Αυγούστου στο Θέατρο Ρεματιάς “όσα δεν μπορούν να ειπωθούν, μπορούν να τραγουδηθούν”, από την Χορωδία Ανέργων, με ελεύθερη είσοδο.

Περίληψη και περιγραφή της εκδήλωσης :

Η “Χορωδία Ανέργων” είναι μια προσέγγιση του θέματος της ανεργίας μέσω της τέχνης του θεάτρου, της μουσικής και του κινηματογράφου (live cinema).

Οι εμπνευστές αυτού του ιδιαίτερου project, Ελένη Ευθύμιου και Δημήτρης Ζάχος, δημιουργούν μια performance στην οποία κατατίθενται ως ντοκουμέντο αληθινές ιστορίες ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι με την ανεργία. Η ερευνητική περίοδος του project περιελάμβανε την σύνταξη ενός ερωτηματολόγιου αποτελούμενου από ερωτήσεις που ήθελαν να κάνουν οι δημιουργοί σε άτομα που είναι άνεργοι ή έχουν υπάρξει άνεργοι στο παρελθόν. Το ερωτηματολόγιο δόθηκε προς απάντηση σε ανθρώπους που είναι χρόνια άνεργοι, σε άτομα που έχουν υπάρξει άστεγοι, σε νέους με πτυχία που δεν βρίσκουν εργασία και σε ανθρώπους της μέσης ηλικίας που απολύθηκαν πρόσφατα. Με βάση το υλικό από την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου και μετά από προσωπικές συνεντεύξεις, δημιουργήθηκαν ιστορίες βασισμένες σε πραγματικές μαρτυρίες αλλά και τραγούδια εμπνευσμένα από τις ιστορίες αυτές. Στην συνέχεια κάποιοι από τους ανέργους καλέστηκαν να συμμετάσχουν στην χορωδία και να τραγουδήσουν τα συγκεκριμένα τραγούδια. 

Δημιουργήθηκε έτσι η “Χορωδία Ανέργων”, αποτελούμενη από ανθρώπους που είχαν την ισχυρή επιθυμία να ενταχθούν σε μία ομαδική εργασία, χωρίς κατά βάση να έχουν προηγούμενη σχέση με το τραγούδι. Σε αυτό το πείραμα, καλλιτέχνες και μη, εργάζονται σε μια συνθήκη που χαρακτηρίζεται από αλληλεγγύη και συνεργασία. Στην χορωδία προστίθεται ο θεατρικός λόγος εμπνευσμένος από προσωπικές μαρτυρίες καθώς επίσης εικόνες ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία. Δημιουργείται έτσι μια performance που συνδυάζει διαφορετικά είδη τεχνών, με στόχο την παραγωγή ενός αγαθού υψηλής καλλιτεχνικής αξίας. Παράλληλα επιχειρείται η επίτευξη ενός δύσκολου και απαιτητικού στόχου, αποδεσμευμένου όμως από την οικονομική – εργασιακή σχέση μεταξύ των ανθρώπων.

Πότε: 20.30
Που: Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι, τηλ. επικοινωνίας:  210 6855898

Είσοδος Ελεύθερη

  • Πρόγραμμα Φεστιβάλ Ρεματιάς, «Νύχτες Αλληλεγγύης», έως 20 Σεπτεμβρίου 2017, εδώ.

Πηγή ενημέρωσης: Ομάδα Σύνταξης

Τελευταία Νέα