Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ψήφισμα Συμπαράστασης

Sydanef

SydanefΨήφισμα συμπαράστασης στους δανειολήπτες που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο σε ελβετικό φράγκο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατά την διάρκεια της 2ης συνεδρίασης αποφασίστηκε ομόφωνα (απόφαση 23/2017) ότι το Δ.Σ. στηρίζει το αίτημα του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ) για άμεση νομοθέτηση της υπ΄αριθμ. 334/2016 Απόφασης Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία έγινε αποδεκτή η συλλογική αγωγή κατά των τραπεζών που έδωσαν δάνεια σε ελβετικό φράγκο.

  • Στηρίζει ακόμα και τους χιλιάδες εγκλωβισμένους δανειολήπτες της οικονομικής κρίσης.
  • Επισημαίνει δε ότι πρόκειται για ανθρώπους που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και σε δανειακές συμβάσεις που ξεκίνησαν με χαμηλά επιτόκια και εξελίχθηκαν δραματικά για τους δανειολήπτες τους.

Η υπ΄αριθμ. 334/2016 Απόφαση «πρακτικά επανέφερε την ισοτιμία αποπληρωμής των δανείων σε ελβετικό φράγκο στην αρχική ισοτιμία εκταμίευσης, τόσο για τις μελλοντικές καταβολές, όσο και για τις παρελθοντικές». Οι τέσσερις δικηγόροι που χειρίστηκαν την υπόθεση – Αριάδνη Νούκα, Ιωάννης Μυταλούλης, Μάριος Μαρινάκος και Αναστάσιος Σανδαλάκης – ανέφεραν ότι πρόκειται «για μια ιστορική απόφαση και για μια σημαντικότατη δικαστική εξέλιξη για την αναγκαία και δίκαιη προστασία των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο».

Sydanef2Όπως επισημαίνεται στην επιστολή του Προέδρου του ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ κ. Παντελή Αντωνιάδη, η οποία απετέλεσε την βάση συζήτησης για την έκδοση του Ψηφίσματος του Δ.Σ., «στην Ελλάδα έχουν συναφθεί 65 – 70.000 δανειακές συμβάσεις. Συνυπολογίζοντας, λοιπόν, κανείς ότι οι δανειακές συμβάσεις περιλαμβάνουν στην πλειοψηφία τους συνοφειλέτες και εγγυητές εύκολα συμπεραίνει κάποιος ότι το εν λόγω θέμα αφορά περί τους 200.000 συνανθρώπους μας….

Πρέπει άμεσα να εξαλειφθεί η αδικία που αφορά δεκάδες χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες πολίτες και του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ώστε να μη βρεθούν στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες θα συνεχίσουν να χρωστούν ένα αόριστο κεφάλαιο με κίνδυνο να διαταραχθεί η κοινωνική σταθερότητα στη χώρας μας».

Πηγή ενημέρωσης : Ομάδα Σύνταξης από Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου

Τελευταία Νέα