Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Όταν μαθαίνεις κάτι νέο, νιώθεις νέος»

PcKapi2

PcKapi2Τα μέλη της Δημιουργικής Ωριμότητας «ξανακάθησαν στα θρανία» για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα… στο διαδίκτυο!

Ηλικιωμένοι δημότες θα βοηθηθούν, μέσα από “μαθήματα”, να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να χρησιμοποιούν αυτά τα σύγχρονα εργαλεία για τις ανάγκες της καθημερινότητας τους.

Σε σχετική Έρευνα έχει καταγραφεί άνοδος στις ηλικίες μεταξύ 55 & 75 χρόνων. Άτομα τρίτης ηλικίας, μαθαίνουν ολοένα να σερφάρουν στο διαδίκτυο κι ας χρειάζονται διπλάσιο και πλέον χρόνο για να το κάνουν από τους νεότερους.  Σε ότι αφορά στους λόγους που κάνουν χρήση των υπολογιστών & του διαδικτύου, οι πιο συχνές απαντήσεις τους ήταν: PcKapi3

  1. η ενημέρωση (78,06%),
  2. η απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων (72,26%),
  3. η επικοινωνία με αγαπημένα πρόσωπα (61,29%),
  4. η καταπολέμηση της μοναξιάς (60,00%),
  5. η ψυχαγωγία (56,13%),
  6. η παρακολούθηση του σύγχρονου τρόπου ζωής (45,16%) και τέλος
  7. η διατήρηση της ατομικής αυτονομίας (36,77%).

Το διαδίκτυο λοιπόν έρχεται να δώσει μια λύση επαφής των ανθρώπων μεταξύ τους. Γίνονται «φίλοι» στα μέσα μαζικής δικτύωσης, στα social media, λαμβάνουν μέρος σε ομάδες, αποκτούν ενδιαφέροντα καθώς η επικοινωνία είναι καθημερινή και διαρκής.

Λέγεται επίσης, πως η χρήση του διαδικτύου από αρχάριους ηλικιωμένους βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία των κυττάρων σε σημείο που απομακρύνεται αισθητά ο κίνδυνος της άνοιας που μαστίζει την τρίτη ηλικία. Παραπονιούνται  βέβαια στην αρχή γιατί όλα μοιάζουν δύσκολα, καθώς η τεχνολογία δεν υπήρχε από πριν στην ζωή τους, αλλά μετά από την υπόδειξη ανθρώπων που τους βοηθούν – κυρίως των εγγονιών τους – γίνονται καλοί μαθητές.

Σκοπός είναι το μυαλό να παραμένει ενεργό, να …γυρίζουν τα γρανάζια της μηχανής του, να μην σκουριάσουν…

H Αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης κα  Νατάσσα Αγγελάκη, υπεύθυνη για τη Λέσχη Φιλίας & Δημιουργικής Ωριμότητας Νέου Ψυχικού & η Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. κα Σόφη Ζαφρακοπούλου, υπεύθυνη για τη λειτουργία των Τμημάτων εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Δήμου μας, μερίμνησαν από κοινού ώστε μια υπόσχεση του Δημάρχου Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Παντελή Ξυριδάκη να γίνει πράξη:

«Ενεργοί ηλικιωμένοι ίσον υγιείς ηλικιωμένοι!»

PcKapi

Πηγή ενημέρωσης : Γραμματεία Δημάρχου

Τελευταία Νέα