Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου ένα μουσικό αφηγηματικό δρώμενο για τον αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό & τον ναζισμό.
«Όταν ένας λαός υπερασπίζεται τον τόπο του, καταφέρνει πολλά και μεγάλα, γιατί στις δύσκολες στιγμές ξυπνούν κι οι πεθαμένοι του και αγωνίζονται μαζί με τους ζωντανούς. Την πατρίδα δεν την κάνει το χώμα, παρά οι πρόγονοι, που χρειάστηκαν αιώνες για να πλάσουν την ψυχή της. Άμα όμως μια φορά την έφτιασαν, εξακολουθούν να τη διευθύνουν».
Στο πλαίσιο του εορτασμού της μεγάλης Εθνικής μας Επετείου, ιστορικά ντοκουμέντα, μαρτυρίες από το μέτωπο, λογοτεχνικά κείμενα και τραγούδια της εποχής του Μεσοπολέμου / Πολέμου / Γερμανικής Κατοχής συνδυάζονται για να αναβιώσουν την εποχή και τα γεγονότα :
- Οι αφηγήτριες Βιολέτα Σολιδάκη & Ανεζούλα Κατσιμπίρη ζωγραφίζουν με λόγια ζωηρές εικόνες του αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στους κατακτητές. Με τη βοήθεια ζωντανής μουσικής αλλά & αποσπασμάτων από εφημερίδες, ηχητικών ντοκουμέντων & μαρτυριών, ζωντανεύουν την εποποιία του ‘40 και τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής.
- Θα ακουστούν τραγούδια του μεσοπολέμου, του ΄40 & Ρεμπέτικα της Κατοχής. Μια, όχι πολύ γνωστή, πτυχή εκείνου του έπους παραμένει ο αντίκτυπός του στους θεωρούμενους μεν περιθωριακούς αλλά πολύ αγαπημένους στο λαό συνθέτες. Τους ρεμπέτες. Στη διάρκεια του Πολέμου & την Κατοχή κυκλοφόρησαν πολλά υπέροχα αντιπολεμικά ρεμπέτικα.
Συντελεστές :
Επιμέλεια – αφήγηση : Βιολέτα Σολιδάκη, Ανεζούλα Κατσιμπίρη
Συνοδεύουν οι μουσικοί :
Αφροδίτη Αλεξανδροπούλου: τραγούδι
Παναγιώτης Γλέκας: Μπουζούκι
Θωμάς Μητροφάνης: Κιθάρα – Πλήκτρα
Λάουρα Πετρικόλα: Ακορντεόν
Η παράσταση είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.
Πότε : 20:30 (απαραίτητη η κράτηση θέσης : τηλ. 210 6745135 )
Που : Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό (είσοδος ελεύθερη για το κοινό)
Πηγή ενημέρωσης : κα Αντωνία Μαλλούχου, amallouh@otenet.gr, τηλ. 210 6823150