Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Έναρξη ομάδων Νοητικής Ενδυνάμωσης

2012161120

 

Στο πλαίσιο συνεργατικής δράσης για την άνοια, το Κέντρο Ημέρας Αγίου Ελευθερίου της Ψυχογηριατρικής εταιρείας “Ο Νέστωρ” και ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού πραγματοποιούν διαδικτυακές ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης μέσω του διαδικτύου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε μια μη φαρμακευτική παρέμβαση, η οποια πραγματοποιείται προληπτικά, σε άτομα με φυσιολογική γνωστική λειτουργία ή με ήπιες διαταραχές μνήμης. Η ομάδα συντονίζεται από εξειδεικευμένους επαγγελματίες υγείας, ενώ το πρόγραμμα έχει ως στόχο την διατήρηση και την ενίσχυση της μνήμης και των άλλων ανώτερων νοητικών λειτουργιών, μέσω της συμμετοχής στην ομάδα και της αλληλεπίδρασης των μελών της.  Μελέτες δείχνουν πως η νοητική ενδυνάμωση ενδεχομένως δρα προληπτικά στην εμφάνισης της άνοιας.

Οι ομάδες απευθύνονται σε όλα τα άτομα άνω των 55 ετών και συντονίζονται από επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Ημέρας Αγίου Ελευθερίου μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας “Ο Νέστωρ” κ. Αντώνης Μούγιας και συντονίστρια του Προγράμματος είναι η ψυχολόγος κα. Ιωάννα Σμυρνή. 

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας είναι δωρεάν.

Πληροφορίες:  Κέντρο μνήμής Αγίου Ελευθερίου, τηλ.: 210 2288515, 210 2288551 και Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου, τηλ.: 213 2014601

2012161120

Τελευταία Νέα