Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου!

Χορηγοί και Κοινωνικό Παντοπωλείο, όλοι μαζί με το αίσθημα της ενότητας ενισχύουμε με ουσιαστικό τρόπο την καθημερινή προσπάθεια για την κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης στους δικαιούχους της Δομής μας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διανομές των Χριστουγέννων 2022 σε βασικά και σε έξτρα είδη διατροφής στους 162 δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου μας!

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας όπου έχουμε τη δυνατότητα με τη σταθερή υποστήριξη των χορηγών μας και των δωρεών των συμπολιτών μας, να προσφέρουμε στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου εκτός από τα καθιερωμένα είδη, όπως τρόφιμα μακράς διαρκείας, ελαιόλαδο, απορρυπαντικά, επιπλέον είδη διατροφής, όπως νωπά κρέατα, γλυκίσματα, βασιλόπιτες, χυμούς, είδη καθημερινής φροντίδας, και παιχνίδια για τα παιδιά.

Η πλειονότητα των προϊόντων προέρχεται από αφιλοκερδείς δωρεές των συμπολιτών μας καθώς και από εταιρείες και καταστήματα που στηρίζουν σταθερά τη Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου μας. 

Τα τυποποιημένα προϊόντα διατροφής διατέθηκαν στις υποστηριζόμενες οικογένειες της Δομής μας, στις αρχές του μήνα, στη προγραμματισμένη μηνιαία διανομή, και στα τέλη του Δεκέμβρη (28-29-30/12), προσφέρθηκαν όλα τα επιπλέον προϊόντα. Συνολικά για την περίοδο των γιορτών δόθηκαν  240 kg νωπού κρέατος, 207 εξάδες σε αυγά, 100 τεμάχια σε, 92 βασιλόπιτες,  10 kg σε γλυκίσματα, 500 αναψυκτικά και  50 παιχνίδια, 20 βιβλία .

Λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω Covid 19. Οι ωφελούμενοι παρέλαβαν τα προϊόντα τους από την έδρα του κοινωνικού παντοπωλείου με ραντεβού για αποφυγή συνωστισμού. 

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς του Δήμου μας για την κοινωνική τους προσφορά στο εορταστικό πακέτο του Δεκεμβρίου:

🎁Τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων για τα 20 kgr σε γαλοπούλα και σε χοιρινό κρέας, για τα 40 τεμάχια σε ζυμαρικά και για τα 20 τεμάχια του ενός λίτρου αναψυκτικά.

🎁Το κρεοπωλείο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ στη Φιλοθέη για τα 100 τεμάχια σε κοτόπουλα.

🎁Το ζαχαροπλαστείο ΚΑΜΕΛΙΑ στο Ψυχικό για τις 30 βασιλόπιτες.

🎁Την εταιρεία Coca Cola Τρία Έψιλον για τα 312 τεμάχια σε αναψυκτικά 330ml έκαστος και τα 180 τεμάχια σε αναψυκτικά 1,5 litro έκαστος.

🎁Το ζαχαροπλαστείο MIKE στη Φιλοθέη για τις 20 βασιλόπιτες.

🎁Το ζαχαροπλαστείο Fresh Patisserie στο Νέο Ψυχικό για τις 15 βασιλόπιτες.

🎁Το ζαχαροπλαστείο DESPOINA στο Νέο Ψυχικό για τις 12 βασιλόπιτες.

🎁Το ζαχαροπλαστείο ΑΛΕΑ Α.Ε. στο Νέο Ψυχικό για τις 10 βασιλόπιτες.

🎁Το ζαχαροπλαστείο Slim Bites στο Νέο Ψυχικό για τις 5 βασιλόπιτες.

Αναδεικνύουμε όλοι μαζί το βαθύτερο νόημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς και προτάσσουμε το εμείς κι όχι το εγώ.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μία Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών η οποία λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 9:00 π.μ. μέχρι και τις 17:00 μ.μ. επί της οδού Παρίτση 101-103 στο Νέο Ψυχικό ( είσοδος με αυτοκίνητο από Ρήγα Φεραίου 40 ) με σκοπό: 

  • Την παροχή υπηρεσιών υλικής ενίσχυσης με δωρεάν παροχή τυποποιημένων προϊόντων παντοπωλείου και ειδών διατροφής, ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδών προσωπικής υγιεινής και ειδών ψυχαγωγίας ( βιβλία και παιχνίδια).
  • Την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής.

 

Το πρόγραμμα εποπτεύεται από την Εποπτική Αρχή και πραγματοποιούνται έλεγχοι ανά περιοδικά χρονικά διαστήματα στα φορολογικά στοιχεία των ωφελουμένων όπως αυτά προβλέπονται από τα κριτήρια ένταξης στη δομή, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται μόνο όσοι έχουν αντικειμενικά οικονομικό πρόβλημα επιβίωσης. 

Οι ενέργειες δημοσιότητας γίνονται σύμφωνα με τον Οδηγό Εφαρμογής και Λειτουργίας των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών. 

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής, ΕΣΠΑ 2014-2020.

Καλή κι ευλογημένη χρονιά για όλους! 

Τελευταία Νέα